Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Biològiques Logo del portal

Conferència de Benvinguda curs 2024-2025. Oparin i l'origen de la vida: Centenari d'una teoria. Amb possibilitat de visionat en 'streaming'

  • 17 de setembre de 2024
Conferència de Benvinguda curs 2024-2025. Oparin i l'origen de la vida: Centenari d'una teoria

El científic mexicà Antonio Lazcano, professor emèrit de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), especialitzat en biologia evolutiva i en l'origen de la vida, pronunciarà aquest dimarts 17 la conferència de benvinguda de la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València del curs 2024-2025. L’acte, en el qual col·labora la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UV, serà a les 12.30 hores a la Sala Darwin del Campus de Burjassot-Paterna.

Antonio Lazcano, professor Emèrit de la UNAM, científic mexicà especialitzat en biologia evolutiva i l'origen de la vida, primer hispanoamericà que va presidir la més important organització de biologia evolutiva del món, Societat Internacional per a l'Estudi de l'Origen de la Vida (ISSOL per les seues sigles en anglés), membre del Col·legi Nacional de Mèxic i Doctor Honoris Causa per la Universitat de València en 2015.

La conferència versarà sobre el bioquímic i biòleg soviètic Aleksandr Oparin i el seu llibre ‘L'origen de la vida’, obra mestra del pensament evolutiu.

Oparin defensà que les condicions de la Terra primitiva (energia dels llamps, volcans i radiacions i l’atmosfera) desencadenaren la síntesi de compostos orgànics. Algunes de les seues idees foren corroborades pels experiments posteriors del científic Stanley Miller, quan va simular les condicions de la Terra primitiva i les reaccions químiques que podrien haver construït els primers blocs de construcció simples, com els aminoàcids.  

Col·labora la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València.

La conferència es podrà seguir en streaming en: https://docenciavirtual.uv.es/live/626f81b4afd91700117ca244