Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Biològiques Logo del portal

Traduït a l’anglés el llibre Iluminando la evolución humana. Ciento cincuenta años después de Darwin, editat per Juli Peretó i Jaume Bertranpetit

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 18 d’octubre de 2022
Jaume Bertranpetit (esquerra) i Juli Peretó.
Jaume Bertranpetit (esquerra) i Juli Peretó.

L’editorial Springer ha publicat en anglés el llibre Iluminando la evolución humana. Ciento cincuenta años después de Darwin, editat en 2021 per Publicacions de la Universitat de València-Unitat de Cultura Científica amb motiu del 150 aniversari de l’obra L’origen de l’home del naturalista anglés Charles Darwin. Juli Peretó, catedràtic de Bioquímica de la Universitat de València, i Jaume Bertranpetit, catedràtic de Biologia de la Universitat Pompeu Fabra, són els editors de l’obra Illuminating Human Evolution: 150 Years after Darwin.

Aquest llibre, publicat en castellà dins la col·lecció “Sin Fronteras” (Publicacions-UCC+i de la Universitat de València) reuneix les contribucions més de vint especialistes de distintes visions i perspectives sobre l’evolució –entre elles Janet Bowne, biògrafa oficial de Darwin–, que aporten diferents visions i perspectives actuals de l’evolució humana des de la psicologia, l’arqueologia, la lingüística, la selecció sexual o l’etologia. Segons Juli Peretó, “s’ha aconseguit un panorama molt complet de la diversitat d’aproximacions des de les quals estudiem actualment l’evolució de la humanitat”. El llibre estarà disponible des del 8 d’octubre.

La traducció en castellà del llibre es va fer a partir dels articles publicats originalment en el volum 71 de la revista Treballs de la Societat Catalana de Biologia. El llibre pertany a la sèrie "Evolutionary Studies" d'Springer, que dirigeix el professor Naruya Saitou (National Institute of Genetics, Japó).

Imatges: