.jpg)
El concurs està dotat de 15.000 euros, repartits en dues categories: 9.000 i 6.000 euros, per al primer i segon guanyador, respectivament. Poden presentar-se aquelles empreses i emprenedors que ja hagen iniciat la seua activitat, amb menys de tres anys d'antiguitat i menys de 25 treballadors, o que es troben en procés de creació.
Els emprenedors i xicotetes empreses de la Comunitat Valenciana poden enviar les candidatures fins al 29 de setembre de 2024 a ponemoslaprimerapiedra@holcim.com. Els interessats poden consultar tots els detalls i les bases en Ponemos la Primera Pedra.
Aquesta iniciativa ha fet costat a 22 emprenedors amb més de 100.000 euros en projectes que han incentivat la generació d'ocupació. El jurat tindrà en compte l'ús sostenible dels recursos naturals i la seua proximitat, els principis d'economia circular, la descarbonització, l'impacte social, i que estiguen alineats amb, almenys, un o diversos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.
També es valorarà el caràcter innovador i la tecnologia utilitzada respecte a processos, productes i/o serveis. L'originalitat, la creativitat, la viabilitat econòmica, la tècnica del projecte, així com criteris responsables que fomenten l'economia local i la creació d'ocupació.
La passada edició, la biotecnològica valenciana Cucare Diagnostics, startup de la Universitat de València es va alçar amb el primer premi per la seua idea de negoci basat en el maneig eficaç i sostenible de plagues que redueix els efectes negatius dels pesticides químics destinats al sector agroalimentari. Per part seua, l'alacantina Quimsil va ser guardonada amb el segon premi pel seu projecte dirigit a l'aprofitament dels residus de cautxú de silicona, mitjançant un procés de reciclatge químic per a l'obtenció de fluids de PDMS (polidimetilsiloxanos), que posteriorment poden aplicar-se en diversos sectors industrials.
El jurat de la XII edició dels Premis Posem la Primera Pedra està format per la Universitat de València, el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de València (CEEI), l'Associació de Joves Empresaris de València (AJEV), l'Ajuntament de Sagunt, l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), l'Associació d'Emprenedora de la Comunitat Valenciana (ESTIME), l'Associació d'Empresàries i Professionals (EVAP), i el Col·legi d'Enginyers Tècnics d'Obres Públiques de València i Castelló (CITOP-CV).