University of Valencia logo Logo Department of Catalan Logo del portal

Seminari de Recerca en Filologia Catalana de Xavier Hernàndez i Garcia

  • February 15th, 2024
Imatge del mural de la porta de la Facultat

El dia 27 de febrer tindrà lloc el Seminari de Recerca en Filologia Catalana impartit per Xavier Hernàndez i Garcia, de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana de la Universitat de València, amb el títol "La intermedialitat. Com estudiar les relacions de la literatura amb les altres artsi".

El seminari serà híbrid presencial a l'Aula 407 (quarta planta Facultat Filologia, Traducció i Comunicació) i en línia (https://tuit.cat/5auca)

La literatura forma part d’una immensa xarxa cultural d’interrelacions, referències i adaptacions entre diferents llenguatges artístics. Comparteix motius, tècniques i reflexions amb la pintura, la música o la dansa, i sovint s’hi combina per a produir àlbums il·lustrats, cançons o òperes. La intermedialitat estudia tots aquests intercanvis, que existeixen des de l’antiguitat, però que s’han multiplicat exponencialment des dels inicis del segle XX, i són clau per a interpretar els complexos fenòmens culturals contemporanis. Aquesta metodologia innovadora s’ha desenvolupat notablement en el món germànic i anglosaxó, i compta amb diversos centres d’investigació arreu del món. En la literatura catalana també podem trobar múltiples obres que citen, evoquen o imiten altres disciplines artístiques. En aquest seminari en mostrarem alguns exemples a partir de la nostra recerca sobre les referències a la música en els diferents gèneres literaris.

Links: