càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra DAM inicia els tallers de formació per a la creació de “La Maleta de l'Aigua”

  • 22 de març de 2018
Image de la noticia

El passat dia 7 de març la Càtedra DAM va iniciar aquest projecte d'innovació per a conscienciar a estudiants d'infantil, primària i secundària sobre la importància de recuperar els recursos continguts en l'aigua residual. L'objectiu final del projecte és concebre les aigües residuals no solament com una font d'aigua sinó també com una font d'altres recursos com a energia, nitrogen i fòsfor. Aquest enfocament s'emmarca en els plantejaments de l'Economia Circular que fomenta un ús més sostenible dels recursos naturals.


Per al desenvolupament del projecte d'innovació “La Maleta de l'Aigua” s'ha creat un grup multidisciplinari amb estudiants de periodisme, magisteri, enginyeria química i biotecnologia que s'aniran formant en activitats tecnològiques, de pensament creatiu, de comunicació, de conscienciació social, etc... 


Com a primera línia de treball, el primer taller s'ha centrat a cercar les idees més adequades per a fer menys complexa la idea de recuperació de recursos als usuaris objectiu, tenint en compte el context en el qual es troben. En definitiva, se cerca eixir del convencional mitjançant la dinamització de diferents comunitats d'usuaris per a crear i dissenyar aquest producte denominat “La Maleta de l'Aigua”. 


En aquest taller s'ha fomentat un pensament creatiu entre els estudiants intentant respondre a com hauria de ser i què hauria d'incloure una maleta de l'aigua com a concepte obert per a fer arribar a la societat la idea que l'aigua residual és una font inesgotable de recursos. Part dels estudiants s'ocupen dels aspectes tècnics i uns altres dels soci-culturals. Una part d'aquests últims es dedicarà a investigar l'experiència dels xiquets amb la proposada/esbós per a assegurar-se que té realment sentit per a ells.


Més endavant, es donarà formació específica al grup en creativitat i innovació oberta. Com a últim pas es realitzaran jornades de formació en diferents col·legis on els xiquets experimentaran amb “La Maleta de l'Aigua” i seran conscients de la importància de l'Economia Circular utilitzant un llenguatge senzill.