càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data, participa al IX Congrés de Comunicació Digital a la Comunitat Valenciana

  • 10 d’octubre de 2017
Image de la noticia

El Congrés de Comunicació Digital a la Comunitat Valenciana constitueix una cita anual –des de 2009- d'indubtable impacte i rellevància acadèmica i social, i congrega no solament a un nombre significatiu d'estudiants, sinó també a especialistes acadèmics i professionals en aquest camp. Es tracta d'un fòrum de debat i reflexió estable, de periodicitat anual, que reunisca als principals especialistes en la matèria (des d'una òptica tant professional com a acadèmica) i al públic interessat. Es tracta d'un projecte pensat com continuum, l'objecte fonamental del qual és observar les tendències de fons de la comunicació digital que està desenvolupant-se, tenint en compte en primera instància el territori valencià i com a referent el panorama estatal i internacional per a no deixar d'acostar novetats.

En aquesta IX edició se centra en l'activisme digital. Lluny de vincular aquest tema a tòpics com el 15M o el moviment Occupy, el congrés intentarà oferir una visió molt més àmplia en la qual es demostra que l'activisme digital és transversal a totes les àrees i problemes socials. Per açò, en aqueixa ocasió cobrim dues perspectives complementàries. D'una banda, les peticions de transparència per part de la ciutadania i els col·lectius que, en relació amb aquesta idea es converteixen en portals oberts a la recepció de filtracions (periodisme de filtració). Lligat a aquest tipus d'activisme i periodisme s'abordarà també la seguretat informàtica que el periodista (i qualsevol ciutadà) ha de tenir en treballar en la xarxa en aquest tipus de situacions. La perspectiva complementària és l'activisme feminista digital o ciberfeminismo. Des de fa ja uns anys la força reivindicativa de la igualtat entre gèneres es brega en la xarxa, on s'anima a la ciutadania a empoderarse i es reivindica l'espai digital com a idoni per a garantir la igualtat d'oportunitats i acabar amb l'estigma de la dona inepta amb la tecnologia. És precisament amb aquesta perspectiva on a més oferim l'oportunitat de rebre propostes d'investigadors especialitzats que puguen aportar diferents punts de vista sobre els nous feminismes que són visibles en la xarxa i el rol que se li assigna a la dona en les xarxes.

Més informació