Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical - Confederació General de Treball del País València Logo del portal

No a aquesta reforma de la Llei de la Ciència

  • 14 d’abril de 2021
Image de la noticia

La Coordinadora d'Investigació i Universitats de CGT se suma a les mobilitzacions convocades per Marea Roja contra la reforma de la Llei de la Ciència el pròxim 15 d'abril.

Des de la Coordinadora d'Investigació i Universitats de CGT volem manifestar la nostra absoluta oposició al projecte de reforma de la Llei de la Ciència que es prepara des del Ministeri de Ciència i Innovació i que s'ha conegut en les últimes setmanes. La reforma planteja modificacions que aprofundeixen en la precarització, dificulten l'estabilització i amenacen l'autonomia del personal investigador, sobretot en les etapes de major vulnerabilitat. Privilegia la via laboral enfront de la via funcionarial i abandona a la seua sort al personal tècnic d'investigació i de gestió dels Organismes Públics d'Investigació. A més, obri la via al desenvolupament de nous mecanismes de transferència cap a les empreses privades que alimenten el drenatge de fons públics d'investigació per a beneficis particulars.

Enfront del que reclama el discurs del Ministeri, aquesta llei no promet millors condicions i una carrera digna per al personal investigador, tècnic i de gestió. Des de la Coordinadora ens oposem a qualsevol reforma que comporte una vulneració de drets laborals i que sotmeta el funcionament del sistema públic d'investigació a la lògica del mercat. Creiem necessari promoure mobilitzacions destinades a contrarestar la reforma proposada pel govern i sumar forces amb altres col·lectius i organitzacions per a aconseguir aqueix objectiu principal. Per això, ens sumem a les mobilitzacions convocades per Marea Roja en diverses ciutats de l'Estat el pròxim 15 d'abril. Entenem que es tracta d'un primer pas en la qual sens dubte haurà de ser una campanya sostinguda per a frenar aqueixa reforma i com Coordinadora ens conjurem per a continuar treballant en aqueixa línia.

- Aquest dijous 15 d'abril, eixim al carrer.

- No a la Llei de Ciència, no a la precarització.

- Estabilització real del personal investigador.

- Llibertat de càtedra.

- Contra la mercantilització de la recerca.

- Per una ciència al nostre servei, i no al seu.