Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical - Confederació General de Treball del País València Logo del portal

Mesa Negociadora 17-04-2024

 • 25 d’abril de 2024
Image de la noticia

Convocatòria de Mesa Negociadora, dijous 17 d'abril de 2024.

 Ordre del dia


RESUM I ACORDS

1.- Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior.

S’aprova per unanimitat. Acta aprovada

2.- Aprovació, si escau, de la modificació de l'Oferta Pública Extraordinària d'Estabilització d'Ocupació Temporal del PAS 2022. Proposta Document aprovat

S'aprova per part de CCOO, UGT, STEPV, CSIF i SATTUI. La CGT ens abstenim i fen constar en acta els motius:

La CGT no dona suport a aquesta proposta de modificació de l'Oferta P'ublica Extraordinària d'Estabilització d'Ocupació Temporal del PAS 2022, aprovada en la MN de 18/05/2022.

CGT no en formàvem part, però si haguérem estat, NO L'HAGUÈREM APROVAT.

Van tindre diverses reunions amb el Vicegerent de PAS advertint que hi havia montíssimes places més en frau amb el requisit d'antiguitat per a que pogueren crear-se en la RLT i formar part d'eixa Oferta Extraordinària: places temporals de projectes d'investigació i contractes programa que per la seua antiguitat eren ja clarament estructurals. La petició per part de CGT de legalitzar aquest tipus de places ha sigut reiterada en ocasió de passades Ofertes Públiques d'Ocupació.

En el fons, aquestes sentències resolen que la UV no va comptar l'antiguitat com tocava, circumstància que ha impedit legalitzar moltes places més.

I considerem que tampoc es pot negociar res en aquesta MN, si la UV ha 'acatar eixes sentències junt a les seccions sindicals que li donaren suport en aquella MN de 2022.

Ni tampoc donar suport a processos de consolidació quan hi ha repetides sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, sobre tot la de febrer passat, on de manera rotunda insta a l'administració espanyola a acomplir la llei europea i fer fix a tot el personal en frau, a indemnitzar-lo com toca i a que els responsables d'haver consentit aquest frau siguen sancionats.

Per totes aquestes raons, la CGT s'absté en aquest punt. 

3.- Torn obert de paraules

A diverses qüestions plantejades per CGT, la UV informa:

1.- La GVA es va comprometre a reprendre la negociació del NOU Conveni Col·lectiu del Personal Laboral de les universitats publiques valencianes a la tornada de Pasqua, però no ho ha fet.

Va quedar pendent que la UV informara sobre aquestes qüestions relatives al personal docent:

 • L’estat de la negociació del procés d’estabilització extraordinari del Professorat Associat via LOSU. Si finalment el Ministeri ajorna aquesta obligació de la LOSU fins a juliol del 2028.
 • La negociació de la dedicació docent del professorat per al curs 2024-25, que estava prevista haver-ho fet al març/abril d’enguany.
 • L’informe jurídic encarregat per a abordar l’equiparació del PPL amb els TU respecte a l’elecció de docència.

Respecte a qüestions del PAS, la UV va informar:

 • Es va confirmar que pròximament es convocarà la Comissió de Teletreball per a resoldre una petició especial i abordar l'aplicació. Som coneixedors d'una petició especial.
 • Van informar que per problemes processals encara no han pres possessió les persones que han obtingut plaça en:
  • EC2022_A1_30 Proves selectives per concurs, d'accés al grup A, subgrup A1, escala tècnica superior d'investgació (Cultius cel·lulars i citometria de flux) - OEP extraordinària UVEG 2022.
  • EC2022_A1_29 Proves selectives per concurs, d'accés al grup A, subgrup A1, escala tècnica superior d'investigació, perfil conservadors col·leccions científiques - OEP extraordinària UVEG 2022
 • Recorda que Quan en una mateixa escala o categoria i, en el seu cas, perfil, s'hagen convocat places tant pel sistema de concurs-oposició, com pel sistema de concurs, l'elecció de destí correspondrà en primer lloc a les persones que hagen obtingut plaça en el concurs-oposició, per ordre de puntuació i en segon lloc les persones que hagen obtingut plaça mitjançant concurs, Disposició addicional quarta de la Convocatòria excepcional d'estabilització d'ocupació temporal de llarga duració (aprovada en MN 05/07/2023); situació que afecta concretament a la convocatòria: EC2022_C1_41 Proves selectives per concurs, d'accés al grup C, subgrup C1, escala tècnica bàsica d'investigació, perfil C2 (OEP extraordinària UVEG 2022)