University of Valencia logo Logo Department of Civil Law Logo del portal

.
.
.

UN NOU BIODRET PER AL SEGLE XXI

  • December 4th, 2017
Image de la noticia

Un nou biodret per al segle XXI: Posibles reformes legislatives i futurs desafiaments étics

PRESENTACIÓ

El segle XXI s'està mostrant com un temps de grans canvis que ens situa davant desafiaments inimaginables amb anterioritat. En matèria de salut, es perpetuen els grans interrogants i sorgeixen altres nous.
Com preservar amb garanties el sistema de sanitat pública? Quins límits té la prestació del consentiment informat en supòsits extrems com el de les persones privades de llibertat? Com podem lluitar contra el tràfic d'òrgans humans i quins models d'obtenció d'òrgans són ètica i legalment admissibles? És convenient legislar sobre un tema tan controvertit com la maternitat subrogada? Què estan fent, en aquest àmbit, els països del nostre entorn més pròxim? Vulnera la maternitat subrogada els drets de la dona que es troba en una situació econòmica desfavorable o estem davant una opció reproductiva més?
Aquestes i moltes altres qüestions seran abordades en aquestes Jornades, amb les quals el Grup de R+D “Bioderecho” de la Universitat de València pretén contribuir al debat, partint de les reflexions que acadèmics i professionals del Dret puguen facilitar des d'una perspectiva jurídica i multidisciplinària.

Díptic