Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

'La Soledat de la Màscara', de Paco Berdonces

Període de l'esdeveniment: De 12 de març de 2020 a 20 d’abril de 2020. Dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 11:00 a 19:00.

 

Lloc de realització: Col·legi Major Rector Peset

 
Descripció:

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset inaugura l’exposició 'La soledat de la màscara' de l’artista Paco Berdonces, com una nova manera de mirar i de reconèixer.

Podem definir la màscara com una figura que representa un rostre humà, d’animal o purament imaginari, amb la que una persona pot cobrir-se el rostre per no ser reconegut o prendre l’aspecte d’un altre, aquesta té per a Paco Berdonces infinitat de possibilitats i jocs.

Paco Berdonces es va llicenciar en Belles Arts l’any 1986, encara que la seua carrera va començar als anys setanta de manera autodidacta. L’evolució de la seua obra el duu a la cerca de les expressions del cos humà, sobretot del rostre, que va treballant amb expressions canviants semblants a màscares. Segons el propi artista ens explica, personalment m’interessa, com a humanista, l’home, i especialment el seu rostre “on suposadament hi ha la veritat” o la seua veritat. “El retrat té a veure amb la seua veritat”.

Així ens convida a reflexionar al voltant d’una nova manera de mirar, nascuda de la necessitat d’un nou pensament des del qual puguem posar límits al nostre deliri tecnocràtic i a la devastació, i doncs, a nosaltres mateixos; aquesta feina titànica haurà de començar per la consecució d’una nova manera de mirar –i per tant, de reconèixer– cap a l’objectiu de trencar la gàbia on ens trobem atrapats.

La trajectòria expositiva de Paco Berdonces comença en 1974, des d’aquest moment i fins a l’actualitat ha realitzat més d’una trentena d’exposicions entre individuals i col·lectives, va rebre el segon premi de pintura en la XVIII Biennal d’Alexandria, ha exposat en països com ara Egipte o Itàlia. Hi va estar seleccionat per la Traetta Society de Londres per realitzar l’estatueta del Premi Traetta.

L’exposició estarà oberta al públic del 12 de març al 20 d’abril de 2020, de dimarts a diumenge, d’11 a 19 h, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València).

Més informació: www.uv.es/cmrpeset / CulturaCMRPeset@uv.es / 963166000

 
Organitza:

Col·legi Major Rector Peset.

www.uv.es/cmrpeset

 

Contacta: Culturacmrpeset@uv.es

 
Més informació: