Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Rector Peset

Exposició: "Epistemologies de la prevenció del VIH/SIDA"

Cartell de l'esdeveniment

Període de l'esdeveniment: De 2 de març de 2018 a 31 de maig de 2018. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 09:00 a 20:00.

 

Lloc de realització: Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero.

 
Descripció:

La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València presenten una exposició sobre el VIH / sida dins de 4FICAE Festival Internacional de Curtmetratges i Art sobre Malalties.

Un recorregut per més de 30 anys de campanyes internacionals de prevenció del

VIH/SIDA.

El vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i l'Institut de Medicina López Piñero va inaugurar l’1 de març , Epistemologies de la prevenció del VIH-Sida, una exposició organitzada en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Valéncia i comissariada per Pepe Miralles dins de l'àmbit de 4FICAE - Festival Internacional de Curtmetratges i Art sobre Malalties. L'exposició es podrà veure el Palau de Cerveró fins al 31 de maig de 2018.

FICAE un festival de caràcter anual, organitzat per la Universitat Politècnica de València que explica ja amb quatre edicions. Es tracta d'una proposta única en el món que aborda des del cinema i l'art la malaltia en totes les seues variables i des de múltiples perspectives.

Epistemologies de la prevenció del VIH-Sida proposa, a través de cartells i altres mitjans informatius, una sèrie de nodes epistemològics que permetran veure com s'ha entès la prevenció del VIH i de la sida i quines actituds ha pogut modificar.

El projecte ofereix una selecció de moments clau en l'evolució del discurs en la prevenció que, inevitablement, anirà lligat als canvis socials, polítics i als avanços científics. A més, l'exposició evidencia la necessitat de desestigmatizar la malaltia i, abans de res, a les persones infectades amb l'objectiu de conscienciar el respecte i dignificar les seues vides.

Al llarg dels anys s'han succeït campanyes de prevenció del VIH /sida generant imatges i prejudicis conseqüència del desconeixement de la malaltia i les implicacions que té per al malalt i el seu entorn. Aquesta exposició pretén posar en evidència aquestes mirades donant visibilitat a aquelles campanyes dirigides a diferents categories socials, sexuals, ètiques i culturals, que aborden sense tabús temes com la sexualitat, el plaer, la toxicomania, la malaltia i la mort; i fan d'aquesta informació alguna cosa accessible per a entendre els comportaments preventius dirigits a cada tipus de pràctica.

Pepe Miralles, codirector del festival, artista visual i comissari que compta amb llarga trajectòria en el tema tractat, presenta una exposició que visibiliza el treball dut a terme per diferents col·lectius activistes i associacions implicades. Gràcies a la col·lecció i cessió de material de Suport positiu, Diversitat Salut i Comunitat, Jon Arrizabalaga (Col·lecció particular), Avacos, Calcsicova, Cesida, Comitè Antisida València, FELGTB, Àlvar Martínez, Fundació Triàngulo, Lambda i Sidastudi, es permeten avui generar altres relats sobre la prevenció del VIH / sida.

Epistemologies de la prevenció del VIH-Sida es configura com una finestra que porta a veure com es va dirigir la informació (o desinformació) a les comunitats afectades pel desconeixement i el silenci institucional.

Lloc: Palau de Cerveró. Plaza de Cisneros 4

Inauguració: dijous 1 de març a les 18 hores.

De l'1 de març al 27 d'abril de 2018

Horari de l'exposició

De dilluns a divendres de 9 a 20 hores

Festius tancat

Entrada Gratuïta

 
Organitza:

IHMC, UPV, FICAE4.

 

Contacta: mrile@uv.es

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies