Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Exposició Diseñando Lo Por Venir 7 experiencias de diseño para la inclusión social

  • 29 de novembre de 2022
Image de la noticia

Dimarts a diumenge d'11 a 19 h > Sala de la Muralla.

DIVENDRES 2 DE DESEMBRE LA SALA TANCARÀ A LES 14H.

 

DIVENDRES 2 DE DESEMBRE LA SALA TANCARÀ A LES 14H.

La Universitat de València acull dins de la WDCValencia 2022 “Diseñando Lo por venir. Siete experiencias de diseño para la inclusión social” projecte IDECART al voltant d’experiències de disseny social.

 

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acollirà l’exposició “Diseñando Lo por venir. Siete experiencias de diseño para la inclusión social” on podrem gaudir dels treballs desenvolupats als tallers en col·laboració amb les entitats Koopera, Novaterra, Acollida i Fem salut.

 

La designació de València com a Capital Mundial del Disseny el 2022 ha propiciat la col·laboració entre l’Institut per a la Investigació i Desenvolupament dels Processos de Creació i Arteterapia (IDECART) i la Universitat de València mitjançant el vicerectorat de Cultura i Societat i el Col·legi Major Rector Peset que acollirà aquesta exposició.

Dissenyar és un procés creatiu i l’objectiu de l’IDECART s’adreça a desenvolupar i donar a conèixer el potencial transformador dels processos de creació individualment o col·lectivament. Així, la proposta que aquesta exposició ens mostrarà és el procés generat a partir d’un espai de comunicació, relació i inserció entre professionals del disseny, l’artteràpia i persones amb dificultats de salut, socials, culturals i/o educatives.   

Per desenvolupar aquesta proposta es parteix d’un disseny inclusiu i col·laboratiu on cadascun trobara les condicions per explorar la seua creativitat d’una forma oberta i experimental, fer grup partint d’allò més particular de cadascun. Els tallers que conformen aquesta exposició s’han desenvolupat en col·laboració amb les entitats socials Koopera, Novaterra, Acollida i Fem salut.

Pel que fa a les entitats que han conformat el projecte i prenent les seues paraules, trobem Acollida centre d’inserció sociolaboral, orientat a la prevenció i reinserció efectiva de menors desfavorits socialment, culturalment i econòmicament està situat al barri de Torrefiel (València). Fem Salut Mental, els seus programes per a la inclusió social i laboral contribueixen a la millora de la convivència amb el seu entorn, de la seua autonomia i de la qualitat de vida. Novaterra, treballa per la inserció sociolaboral de persones mitjançant el desenvolupament de l’ocupabilitat, la intermediació i la creació de llocs de treball. Koopera, és una planta de reciclatge tèxtil que busca la inclusió activa de persones en risc d’exclusió social a través de la innovació en la gestió ètica i ambiental del tèxtil.  

Amb aquestes quatre entitats s’han dut a terme els set projectes que configuren aquesta exposició i que conjugant disseny, artteràpia i el treball en equip desenvolupat per les persones que hi ha participat, ens permet visibilitzar tant el procés amb assoliments i dificultats com els resultats dels projectes de desenvolupament creatiu per a la inclusió de la diversitat.

En definitiva, aquesta mostra permet visualitzar des d’una perspectiva crítica, creativa i pràctica, tant el procés amb assoliments i dificultats com els resultats dels projectes de desenvolupament creatiu per a la inclusió de la diversitat.

L’exposició al Col·legi Major Rector Peset serà inaugurada el proper 9 de novembre a les 19h per Ester Alba Pagán, vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, Xavier Giner, comissari de l’exposició, Ana Hernández, secretària Idecart, Xavi Calvo, director general WDCValencia2022 i Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset.

Inauguració: dimecres 9 de novembre a les 19 h.

L’exposició estarà oberta al públic del 9 de novembre a l’11 de desembre de 2022, de dimarts a diumenge, d’11.00 a 19.00 h, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València). 

Més informació: www.uv.es/cmrpeset / CulturaCMRPeset@uv.es / 96 316 6000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imatges: