Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Exposició Georgia O'Keeffe x María Herreros

  • 1 de juny de 2023
Image de la noticia

Fins al 4 de juny > Sala de la Muralla

María Herreros ens acosta a Georgia O’Keeffe al

Col·legi Major Rector Peset.

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull en col·laboració amb l’Aula de Cómic del vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València l’exposició Georgia O’Keeffe x María Herreros, un recorregut a través del còmic per la vida de l’artista nord-americana.

María Herreros (València, 1983) és una de les pintores, il·lustradores i autores de còmic més originals i amb una trajectòria més afermada al nostre país i a l’estranger. Ha publicat amb editorials com Taschen, Lunwerg o Astiberri, així com també en diferents revistes i periòdics, com La Vanguardia, El País o Público. Les seues obres s’han exposat en el CCCB de Barcelona, el SLPicture Institute of Arts de Seül o el SOMArts a San Francisco. Fou triada com una de les cent il·lustradores més influents del món pel catàleg Taschen de 2019.

L’exposició que ara podem gaudir és el resultat del treball d’investigació al voltant de la figura de Georgia O’Keeffe que María Herreros va desenvolupar per a la realització del còmic que el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza li va encarregar sobre la pintora nord-americana amb motiu de la celebració de l’exposició que, junt amb la Fundació O’Keeffe, van organitzar al 2021. Es tracta dels 102 dibuixos a llapis i carbó amb la totalitat de l’historieta, l’original de la portada, 14 esbossos del rostre d’O’Keeffe que María realitza per familiaritzar-se amb el rostre tan característic i expressiu de la pintora de Wisconsin, i el layout de l’obra, on es pot veure el que en seria primer germen d’allò que serà l’obra acabada.

Asier Mensuro, comissari de l’exposició, destaca la importància d’incloure el còmic dins de la programació d’exposicions, com ja ha anat fent-se en museus com el MNAC, el MoMA, el Centre d’Art Georges Pompidou, el Museu del Prado i, evidentment, el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. També destaca que “una de les peculiaritats d’aquest còmic és que l’autora retola l’obra sobre el mateix original, cosa que permet al visitant, donat que les pàgines estan ordenades en la sala, fer una lectura íntegra de l’obra i així apreciar el projecte en la seua dimensió narrativa”.

Amb aquesta exposició el CM Rector Peset continua la col·laboració amb l’Aula de Còmic del vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València apostant per acostar el còmic a la comunitat universitària i a la societat valenciana, i segueix la trajectòria ja iniciada amb les exposicions Dr. Uriel. Mil dies de guerra, de Sento Llobell, i Cálamos y viñetas, organitzada per Casa Árabe i l’IEMed, la presentació de diverses publicacions o de diferents edicions d’Splash Sagunt Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana.

L’exposició al Col·legi Major Rector Peset es fa en col·laboració amb l’Aula de Còmic del vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València i serà inaugurada el proper 26 d’abril a les 19 h per Ester Alba Pagán, vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València; Asier Mensuro, comissari de l’exposició; Álvaro Pons, responsable de l’Aula de Còmic; María Herreros, il·lustradora, autora del còmic, i Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset.

Inauguració: dimecres 26 d’abril a les 19 h.

L’exposició estarà oberta al públic del 26 d’abril al 4 de juny de 2023, de dimarts a diumenge, d’11.00 a 19.00 h, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València).

Més informació: www.uv.es/cmrpeset / CulturaCMRPeset@uv.es / 96 316 6000