Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Rector Peset

Inauguració de l'exposició 'Refugi il·lustrat. Entre el taüt i la maleta', presentació de la 5ª Edició de Splash Sagunt i presentació del comic de no ficció 'El dia 3' de Cristina Duran, Miguel Angel Giner Bou i Laura Ballester Beneyto

  • 1 de març de 2018

Data: 1/03/18 (dijous).
Hora: 19.30 h.
Lloc: Sala de la Muralla.
Entrada lliure. Aforament limitat.


Organitza:   ​​Resultado de imagen de apiv ilustradores    
Col·labora:  Resultado de imagen de splash sagunt     Resultado de imagen de astiberri ediciones 

 

 


Segons les dades de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), a finals de juny de 2016 el nombre de persones refugiades, desplaçades internament i pendents de resolució de sol·licitud de protecció internacional superava els 68 milions. Aquest fet és producte de la greu situació que pateixen des de fa dècades les persones refugiades o a la recerca d’asil que fugen de països com Afganistan, Iraq, Nigèria, Sudan, Gàmbia o Siria entre d’altres.  

De l’informe anual 2017 La situació de les persones refugiades a España i a Europa elaborat per la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) podem extraure que el dret d’asil a la Unió Europea ha experimentat grans canvis en els últims dos anys. En 2015 els països membres i davant la situació que es plantejava a les seues fronteres, van posar de manifest la seua incapacitat per donar una resposta comú, i 2016 es va caracteritzar per la posada en marxa de polítiques de caràcter restrictiu en aquests àmbits. 

Davant aquesta situació l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV) va impulsar, utilitzant el poder comunicatiu de la il·lustració, una campanya gràfica oberta en suport de les persones migrants, víctimes d’aquesta situació. Així més de 270 il·lustradors i il·lustradores de diversos països com Síria, Rússia, Itàlia, França, Irlanda, Mèxic, Xile, Argentina o Espanya han aportat les seues il·lustracions com a ferramentes sensibilitzadores. 

El que s’exposa a la Sala de la Muralla és la selecció de 150 imatges que componen l’exposició Refugi il·lustrat. Entre el taüt i la maleta. Els il·lustradors i il·lustradores que hi participen suposen una representació intergeneracional de professionals de diferent trajectòria, entre els quals podem trobar premis nacionals d’il·lustració i de còmic com Andrés Rábago El Roto, Isidro Ferrer o Ajubel; autors consolidats com Paco Giménez, Javier Velasco, Judas Arrieta o Malota; i emergents com Julia Cejas, Núria Tamarit, Cachetejack, Negrescolor o Sonia Pulido.  

L’exposició romandrà oberta al públic de l'1 al 25 de març, de dimarts a diumenge d’11.00 a 19.00 hores a la Sala de la Muralla

Presentació de la 5ª Edició de Splash Sagunt: Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana

Resultado de imagen de splash 2018 cristina duran

La inauguració de l’exposició serà també el moment de presentació de la 5ª Edició de Splash Sagunt: Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana que tindrà lloc del 23 al 25 de març organitzat per l’Ajuntament de Sagunt amb el suport de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Presentació del còmic de no ficció  El dia 3

Resultado de imagen de el dia 3 astiberri

A més presentarem el còmic de no ficció  El dia 3 publicat per Astiberri Ediciones, obra de Cristina Duran, Miguel Ángel Giner Bou i Laura Ballester Beneyto.

Llista d'enllaços:

Imatges:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies