Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Inauguració ValènciaPhoto.

  • 14 de setembre de 2022
Image de la noticia

Inauguració de l'exposició de Miguel Ángel López-Egea i Irene Mohedano. Divendres 16 de setembre a les 12:30h.

El Col·legi Major Rector Peset seu de dues exposicions del primer Festival Internacional de Fotografia i Debat de València ValenciaPhoto.

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull obres de Miguel Ángel López-Egea i Irene Mohedano.

ValenciaPhoto creat i organitzat per l’Escola Internacional de Fotografia Espai d’art fotogràfic, és el primer Festival Internacional de Fotografia i Debat de València. Lloc de trobada de fotògrafs, comissaris i teòrics de la imatge i l’estètica, historiadors i galeristes entre d’altres professionals. Ofereix mitjançant la imatge, diferents punts de vista i maneres de comprendre un món en constant moviment.

Tradició i modernitat en la mirada de López-Egea acull les fotografies de Miguel Ángel López-Egea (1906-2002), nascut a Caravaca de la Cruz, Múrcia, es va traslladar a València, on als dotze anys, entra a treballar a un establiment fotogràfic. Segons Francesc Vera comissari de l’exposició la seua obra fotogràfica més important pot- ser siga la que realitza a partir dels anys quaranta, quan centra la seua atenció en el conreu de l’arròs i altres activitats agrícoles com el cultiu del tabac o l’elaboració de la pansa.

Reaccionar. Reconstruir. Repensar Irene Mohedano (Madrid, 1990) artista multidisciplinar que ha desenvolupat la seua trajectòria entre Madrid i Nova York. La seua obra explora els límits entre el fotogràfic i l’escultòric, ens incita a repensar la nostra relació amb l’espai comú. A través d’un procés de desconstrucció i reconstrucció, dissecciona i reelabora cada punt de vista, cada pla, cada perspectiva dels registres originals, com en un exercici d’arqueologia de l’espai contemporani. Aquest estudi en tres dimensions funciona com un intent de visibilització que con- vida a qüestionar la funció i les relacions condicionades que desenvolupem en l’espai quotidià.  

Aquestes exposicions totalment dispars, dues maneres d’entendre la fotografia, López-Egea com a document testimonial, Irene Mohedano fusionant la fotografia amb altres tècniques artístiques, on la imatge per se no té per que ser el més important d’aquesta.

L’exposició serà inaugurada el proper 16 de setembre a les 12:30h per Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, Nicolás Llorens, director de ValenciaPhoto, Irene Mohedano, artista multidisciplinar, Francesc Vera, comissari de l’exposició i Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset.

Inauguració: divendres 16 de setembre a les 12:30 h.

L’exposició estarà oberta al públic del 16 de setembre al 2 d’octubre de 2022, de dimarts a diumenge, d’11.00 a 19.00 h, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València). 

Més informació: www.uv.es/cmrpeset / CulturaCMRPeset@uv.es / 96 316 6000

Programa complet de ValenciaPhoto