Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Projecció de 'Y lo poco que nos queda' ('I el poc que ens queda', Ana G. Aupi i Raquel Rei, Guatemala, 2017, 89')

  • 21 de febrer de 2018
Image de la noticia

Data: 21/02/18 (dimecres).
Hora: 19.00.
Lloc: Sala d’Actes.

Entrada lliure. Aforament limitat.


Organitza: Plataforma Horta és Futur NO a La ZAL.

Col·labora: Octubre CCC, Filmoteca, Enginyeria Sense Fronteres València, Per l’Horta, Perifèries, EntrepoblesGuarango Producciones, Intersindical Valenciana y Colegio Mayor Rector Peset.


 Aquest cicle es planteja des del marc de l’actual campanya promoguda per la plataforma Horta és Futur NO a la ZAL del Port a la Punta, de la qual formen part més de 40 col·lectius i associacions del territori valencià, i que insta la paralització d’aquest pla urbanístic que ha Tornat a revisar-se per a executar-se, després de les expropiacions i d’anys d’abandonament, amb diverses sentències que el declaraven nul, i que acabarà per soterrar sota l’asfalt aquesta zona. Es vol aturar aquest pla i repensar col·lectivament el seu futur, inevitablement verd i viu, de connexió amb l’antic llit del riu Túria i el parc natural de l’Albufera.

El cicle està compost de tres blocs:
1 LLUITES I RESISTÈNCIES TERRITORIALS REFERENTS.
Es projectarà al Centre Octubre
2 LLUITES I TERRITORI DES DE LA PERSPECTIVA DE GÈNERE.
Es projectarà al Col·legi Major Rector Peset
3 LA VALÈNCIA SUD: EL PORT, EL PLA SUD I L’ALBUFERA.
Es projectarà a la Filmoteca


Aquesta setmana projectem:

Y lo poco que nos queda (I el poc que ens queda, Ana G. Aupi i Raquel Rei, Guatemala, 2017, 89').

Sinopsi: Y lo poco que nos queda és un documental sobre la Resistència a una empresa hidroelèctrica espanyola per part de les comunitats indígenes en Santa Cruz Barillas, Guatemala. El focus se situa en les esposes dels presos polítics que també es reivindiquen com a preses polítiques com a part d’un càstig que l’Estat i les empreses transnacionals imposen per ser defensores i defensors del territori ancestral. Aquest documental tracta de rescatar les veus de la resistència i especialment de les dones que pateixen la repressió d’aquest nou model de penetració transnacional que s’està imposant a Guatemala.


Per a cadascun dels blocs es proposa, al final, una taula redona d'experiències amb la finalitat de debatre i pensar de manera directa les temàtiques abordades en les diferents projeccions.
Més informació a www.recuperemlapunta.info i facebook: @recuperemlapunta


 

 

Llista d'enllaços: