Logo de la Universitat de València Logo Col·legi Major Rector Peset Logo del portal

Visites concertades a l'exposició 'La soledat de la màscara' amb l'artista Paco Berdonces.

  • 3 de novembre de 2020
Vista panoràmica de l'exposició  Paco Berdonces

El Col·legi Major Rector Peset proposa visites a l’exposició La soledat de la màscara de la mà de l'artista Paco Berdonces.

 

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset ens mostra l’exposició La soledat de la màscara de Paco Berdonces, una nova manera de mirar i de reconèixer.

 

El passat 12 de març va ser inaugurada a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset l'exposició “La soledat de la màscara” de l'artista Paco Berdonces, una mostra que convida a reflexionar i dialogar sobre una nova manera de mirar i reconéixer a partir del joc d'infinites possibilitats que ofereix la màscara amb les seues múltiples expressions. 

Una exposició que, malgrat el seu interessant discurs artístic, no ha pogut ser visitada pel públic donat el tancament de la sala per la declaració de l'Estat d'Alerta el passat 13 de març i, posteriorment, per la restricció en la realització d’activitats culturals i acadèmiques establida com a mesura preventiva front al contagi de la COVID19 entre les i els estudiants  residents.

No obstant això, previ al seu desmuntatge, s'ha considerat per a la seua clausura i goig, habilitar la visita a l'exposició amb un aforament reduït de 15 persones en quatre moments concrets:

  • dijous 5  i divendres 6 de novembre a les 19.00 hores

  • dijous 12 i divendres 13 de novembre a les 19.00 hores

I qui millor que el propi artista per a acompanyar una visita especial per la seua exposició? 

L'artista Paco Berdonces ens acompanyarà i parlarà de primera mà sobre el seu treball i proposta artística, una oportunitat per a descobrir l'art des de la proximitat i la sensibilitat del seu creador.

La trajectòria artística de Paco Berdonces comença en els anys setanta i es llicència en Belles arts en 1986. Al llarg d'aquest moment i fins a l'actualitat ha realitzat més d'una trentena d'exposicions, individuals i col·lectives, nacionals i internacionals. Així ha exposat a Itàlia i Egipte, on va rebre el segon premi de pintura en la XVIII Biennal d'Alexandria. Un creixent reconeixement que li ha portat a ser seleccionat per a realitzar l'estatueta del Premi Traetta de la Traetta Society de Londres. 

L'evolució de la seua obra és una cerca de les expressions del cos humà, sobretot del rostre, que va treballant amb gestos canviants semblants a màscares. Segons ens explica el propi artista, personalment m’interessa, com a humanista, l’home, i especialment el seu rostre “on suposadament hi ha la veritat” o la seua veritat. “El retrat té a veure amb la seua veritat”.

Per a participar en aquesta experiència cultural és requisit indispensable la inscripció prèvia en Culturacmrpeset@uv.es indicant nom i cognoms, DNI, i telèfon així com el dia de preferència per a gaudir de la visita.

Si les circumstàncies no li permeten assistir, pot conèixer la proposta artística de Paco Berdonces mitjançant una visita virtual a l'exposició en aquest vídeo que hem preparat expressament per a aquesta fi.

Des del CMRPeset esperem i desitgem que la situació sanitària millore per a poder reactivar l'activitat cultural. Agraïm a la ciutadania i a la comunitat universitària el seu suport i comprensió en aquesta complexa situació, així com  les contínues mostres d'afecte cap als nostres col·legials.

 

 

Més informació:

Dates de visita:
dijous 5  i divendres 6 de novembre a les 19.00 hores
dijous 12 i divendres 13 de novembre a les 19.00 hores

Duració màxima de la visita: 1 hora.
Aforament limitat a 15 persones
Entrada gratuïta amb inscripció en Culturacmrpeset@uv.es (cal indicar nom i cognoms, DNI, i telèfon així com el dia de preferència per realitzar la visita)

Les persones que realitzen la visita hauran d'identificar-se a l'entrada, aplicar-se gel hidroalcohólic a les mans, anar proveïdes de màscares de protecció i mantindre la distància de seguretat de 1,5m en tot moment.

Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset,
Plaça Forno Sant Nicolau,  4, 46001 València.