University of Valencia logo Logo Departament of Comparative Education and Education History Logo del portal

TRANSFORMACCIÓ PER LA  IGUALTAT… MOBILITZA'T!

El dia 26 abril la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València acull els actes de la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME). La presentació tindrà lloc a l'Aula Magna de la Facultat a les 10.00h i l'acte central tindrà lloc al Jardí del riu Túria (Programa complet en la següent pàgina).

La Campanya Mundial per l'Educació (CME) treballa a tot el món a fi de visibilitzar la importància de l'educació tant en països del Nord com del Sud global.  La SAME se organitza cada any per a sol·licitar als representants polítics que rendisquen comptes per a aqueix objectiu i que la ciutadania participe activament en els processos necessaris perquè el dret a una educació inclusiva, equitativa i de qualitat siga una realitat per a totes les persones en el món (ODS 4).

La SAME, moment central de la Campanya, té com a lema enguany “TransformAcció en Igualtat… Mobilitza't” amb la ciberacció “Dona-li ritme a la igualtat” incidint en el compliment de l'ODS 4 i la igualtat de gènere en l'educació.  Es posa el focus en una educació transformadora amb un clar enfocament de gènere, que vaja més enllà de la millora de l'accés a l'educació de les xiquetes, joves i dones, en una educació enfocada a equipar i capacitar a tota la comunitat educativa -alumnat, professorat, famílies, comunitats i responsables polítics- per a ser capaços d'examinar, qüestionar i canviar les construccions socials i culturals que mantenen els privilegis del gènere masculí enfront de les xiquetes, joves, les dones i altres identitats de gènere fins ara  molt invisibilitzades.

Els actes han sigut organitzats per la  s ONGs Ajuda en Acció, Entreculturas i Fundació Mainel en aliança amb la Universitat de València, que porta més de deu anys donant suport a la CME. Enguany, a través del Projecte d'Innovació Docent (UV-SFPIE_PID-2076760) “Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME). Una experiència per a desenvolupar la corresponsabilitat social i educativa”. En els actes està prevista la participació de nombrosos centres educatius de la Comunitat Valenciana, de la comunitat educativa universitària i està oberta al públic general.

T'esperem! Dona-li ritme a la igualtat!

Participa en xarxes a través de:

Instagram:@sameuv

Twitter:@sameuv23 Hastags:#SameaRitmodeIgualdad #Sameuv

Per a més informació, consulta la nostra pàgina web.