University of Valencia logo Logo Departament of Comparative Education and Education History Logo del portal

TRANSFORMA´T PER A (CON)VIURE

La Campanya Mundial per l'Educació (CME) treballa a tot el món a fi de visibilitzar la importància de l'educació tant en països del Nord com del Sud global. La SAME se organitza cada any per a sol·licitar als representants polítics que rendisquen comptes per a eixe objectiu i que la ciutadania participe activament en els processos necessaris perquè el dret a una educació inclusiva, equitativa i de qualitat siga una realitat per a totes les persones en el món (ODS 4).

La SAME, moment central de la Campanya, té com a lema enguany “Transforma’t per a (con)viure” amb el que treballarem els discursos d'odi, l'acceptació de les diferències i la resolució de conflictes, a través d'educació enfocada a equipar i capacitar a tota la comunitat educativa -alumnat, professorat, famílies, ciutadania en general i responsables polítics- per a ser capaços d'examinar, qüestionar i canviar les construccions socials i culturals. Es posa el focus en una educació transformadora amb un clar propòsit fins a l’ODS 16: “Promoure societats pacífiques i inclusives, facilitar l'accés a la justícia per a tota la població i crear institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells”.

Els actes han sigut organitzats per la Universitat de València en aliança amb las ONGs de la delegació territorial de la CME Ajuda en Acció, que porta més de deu anys en un Grup Consolidat d'Innovació Docent GCID-SAMEUV (GCID23_2591527). Enguany, a través del Projecte d'Innovació Docent (UV-SFPIE_PIEC-2736915) “Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME). Una experiència per a desenvolupar la corresponsabilitat social i educativa”. En els actes està prevista la participació de nombrosos centres educatius de la Comunitat Valenciana, de la comunitat educativa universitària i està oberta al públic general.

Camina per l'Educació, uneix-te per a reivindicar una educació transformadora!

* Participa en xarxes a través de:

Instagram: @sameuv Twitter: @sameuv23 Hastag: #Sameuv

* Per a més informació, consulta l'enllaç:

https://same2024.cme-espana.org/