UVCulturaUV Logo del portal

EXHUMANT EL SILENCI
Memòria, ciència, identitat

 

 
 
 
 
Al llarg d’aquests darrers quinze anys Grupo Paleolab ha participat en prop d’una trentena de projectes de recuperació de la memòria històrica i ha pogut exhumar vora dos centenars de víctimes i desapareguts, molts dels quals ha estat identificats.
 
L’exposició Exhumant el silenci està concebuda com a una ferramenta didàctica que té com a finalitat la difusió de la tasca tècnic científica desenvolupada mitjançant fotografies i audiovisuals dels treballs de camp i de laboratori, així com d’una visió diacrònica de les tècniques forenses de identificació. A partir de tres eixos temàtics (Memòria, Ciència i Identitat),  el projecte pretén fer un cop d’ull a la problemàtica dels desapareguts, a la importància de la investigació transversal i al valor de la restitució de les restes a les famílies, tot això dins d’un marc legal on la justícia i l’Estat espanyol s’han inhibit, deixant a banda les famílies.
 
A la fi, Exhumant el silenci pretén servir de recolzament a la comunitat educativa amb l’objectiu d’explicar la nostra història recent, i com aquesta s’enllaça amb la present per enfortir els valors democràtics.