UVCulturaUV Logo del portal

EXHUMANT EL SILENCI
Memòria, ciència, identitat

Palau de Cerveró, Sala José Puche

Data: De 13 de setembre de 2018 a 13 de gener de 2019.

Horari: De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 hores
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Organitza:
 
 
 
Grupo Paleolab
Vicerectorat de Cultura i Esport
Instituto de Historia de la Medicina y la Ciencia López Piñero
 
Comissariat:
 
Elisa García-Prósper i Manuel Polo Cerdá (Grupo Paleolab)
Francesc-Xavier Duarte Martínez (SArq-Serveis d'Arqueologia & Grupo Paleolab)
 
 
 
 
 
Al llarg d’aquests darrers quinze anys Grupo Paleolab ha participat en prop d’una trentena de projectes de recuperació de la memòria històrica i ha pogut exhumar vora dos centenars de víctimes i desapareguts, molts dels quals ha estat identificats.
 
L’exposició Exhumant el silenci està concebuda com a una ferramenta didàctica que té com a finalitat la difusió de la tasca tècnic científica desenvolupada mitjançant fotografies i audiovisuals dels treballs de camp i de laboratori, així com d’una visió diacrònica de les tècniques forenses de identificació. A partir de tres eixos temàtics (Memòria, Ciència i Identitat),  el projecte pretén fer un cop d’ull a la problemàtica dels desapareguts, a la importància de la investigació transversal i al valor de la restitució de les restes a les famílies, tot això dins d’un marc legal on la justícia i l’Estat espanyol s’han inhibit, deixant a banda les famílies.
 
A la fi, Exhumant el silenci pretén servir de recolzament a la comunitat educativa amb l’objectiu d’explicar la nostra història recent, i com aquesta s’enllaça amb la present per enfortir els valors democràtics.
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies