UVCulturaUV Logo del portal

Set reportatges per la inclusió social

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social a l’estat espanyol (EAPN-ES) és una coalició d’ONG compromeses per la inclusió social de persones que sofreixen pobresa i exclusió social. Actualment és composta per 18 xarxes autonòmiques i 14 entitats d’àmbit estatal. Entre els seus objectius, igual que entre els objectius d’EAPN a Europa, hi ha el d’implantar un mètode de treball en xarxa per treballar de manera conjunta i unir esforços per a la consecució de majors i millors resultats en la lluita per l’eradicació de la pobresa i l’exclusió a Espanya.


Dins les activitats que du a terme en la difusió i el coneixement de les polítiques socials, es realitzen, entre d’altres, seminaris que pretenen establir un espai de troba, de fòrum de reflexió i debat conjunt entre responsables europeus, nacionals, autonòmics i locals que participen en el disseny, execució i avaluació dels plans d’inclusió com a elements bàsics en l’estratègia europea per la inclusió.


La Xarxa d’Entitats per la Inclusió Social de la Comunitat Valenciana és adscrita a l’European Anti Poverty Network. Actualment, la Xarxa per la Inclusió Social de la Comunitat Valenciana integra 18 organitzacions no governamentals que treballen contra l’exclusió social i la pobresa en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

 

 

 

 


 

 

 

L’eix bàsic de l’exposició itinerant “Set reportatges per a la inclusió a la Comunitat Valenciana” és l’elaboració de set reportatges periodístics que descriuen i analitzen la realitat de set perfils característics de persones en risc d’exclusió i que responen a perfils visibles de: migració, gitanos, prostitució, persones sense llar, refugiats, violència de gènere i reclusos.


Els materials utilitzats per a l’exposició es van obtenir en els diversos tallers de capacitació realitzats prèviament per la xarxa per la inclusió EAPN CV per a formació i capacitació de persones que viuen aquestes realitats. L’exposició es va projectar com a material de sensibilització per als col·lectius socials en situacions similars per canviar aquesta realitat, fomentant-ne l’autoestima i l’autonomia personal, així com per als professionals de la informació i comunicació en el tractament “positiu” d’aquestes realitats, no emmascarant la realitat de les situacions, sinó emfatitzant la força personal i la voluntat de canvi de les persones afectades, així com el treball de les diverses entitats i institucions que ajuden en aquest procés en general a la societat valenciana en el coneixement de les realitats d’exclusió a la Comunitat Valenciana. Els fotògrafs són: Bustamante, Alberto Sáiz, Biel Aliño, Ana Yturralde, Benito Pajares, Daniel García Sala i Eva Máñez. I els redactors: Xavier Aliaga, Héctor Gozalvo, Anna Gimeno, Teresa Domínguez, Paco Simón, Joan M. Oleaque i Nuria Tendeiro. La mostra es completa amb un documental realitzat per Samuel Sebastian.