Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

 

Objectius

  • Estimular la reflexió sobre el llenguatge entre els estudiants
  • Acostar als participants en la diversitat lingüística del planeta
  • Premiar l'esforç i l'excel·lència acadèmica
  • Servir de punt de trobada entre l'Ensenyament Secundari i la Universitat.

Participants

Podran participar en la II Olimpíada Lingüística de 2024 tots els alumnes de centres d'ensenyament de la província de València matriculats en primer o en segon de batxillerat. La participació és individual.

Calendari d'exàmen

L'examen tindrà lloc el dissabte 13 d'abril de 2024, a les 10.30 hores, a l'aula 202 de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Av. Blasco Ibáñez, 32, 46010 València). Els alumnes inscrits seran convocats a les proves sense necessitat de comunicació personal posterior.

Abans de l'examen, el dissabte 27 de gener de 2024, a les 10 del matí, tindrà lloc una jornada d'introducció a les Olimpíades a la qual estaran convidats els participants i els seus professors (en la mateixa aula 202). Aquesta jornada servirà perquè els estudiants es familiaritzen amb la resolució de problemes i perquè els professors tinguen una guia per a la preparació dels estudiants.

Tipus d'exàmen

L'examen consistirà en la resolució de dos problemes lingüístics relatius a qualsevol llenguatge del món, natural o artificial. Aquests problemes podran tractar sobre aspectes fònics, morfosintàctics, semàntics, gràfics, textuals, d'ús o sociolingüístics. Els problemes seran autocontinguts, és a dir, que les claus per a la seua solució es podran deduir de l'enunciat del problema.

Els participants hauran de desenvolupar la seua resposta per passos, demostrant el seu coneixement dels mètodes de la disciplina per a arribar a una conclusió raonada. Es valorarà el procés tant com el resultat i es valoraran els casos en els quals la demostració discorrerà per vies no ordinàries.