Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

Objectius

 • Estimular l’estudi de la química entre els joves estudiants
 • Premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica
 • Divulgar la química i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la Universitat
   

Participants
 

Poden participar a l’Olimpíada Química tots els alumnes de centres d'ensenyamnets matriculats durant el curs 2022-23 en l'assignatura de Química de 1r o 2n de batxillerat. 

L'alumnat haurà d'inscriure's prèviament en la web de la Delegació per a la Incorporació en la Universitat (Apartada inscripció).


Calendari d'Activitats de la Fase Local de l'Olimpíada de Química
 

 • Prova de Preselecció. Es realitzarà el divendres 18 de novembre de 2022 a les 16 h. Aulari Interfacultatiu Campus de Burjassot (Camí del Cementeri, 20, Burjassot). Els alumnes inscrits seran convocats a les proves sense necessitat de comunicació personal posterior.  Es seleccionara un equip de 16-20 estudiants.
 • Seminari formatiu, per als estudiants preseleccionats de 48 hores de durada (12 sessions de 4 hores cadascuna). La formació s'impartirà a l'aula F-1.3 de la Facultat de Química de la Universitat de València en horari de 16.00 a 20.00 hores. (calendari complet en l'apartat Resultats)
 • Prova de Fase Local. Es realitzarà el divendres 3 de març 2023. Es comunicarà oportunament l'aula i l'horari de la prova. La Fase Local de l'Olimpíada es realitzarà de manera simultània a totes les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.


Fase Nacional de l'Olimpíada de Química
 

Les normes de participació a la Fase Nacional de l'Olimpíada de Química les establiran la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ) i el Ministeri d'Educació. L'equip d'estudiants que cada universitat enviarà a aquesta Fase Nacional es designarà entre els estudiants guanyadors de la Fase Local.

En el curs 2022-2023, la Fase Nacional de l'Olimpíada de Química se celebrara en València del 21 al 23 d'abril de 2023.

Coordinadors
 

 • Miguel Ángel González Martínez. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural ETSIAMN. Universitat Politécnica de València (mgonzal1@qim.upv.es).
 • Juan José Borras Almenar. Departament de Química Inorgànica. Facultat de Química de la Universitat de València (juan.j.borras@uv.es).
   

Entitats colaboradores
 

Exercicis d'anys anteriors de la Preselecció 
 


Exercicis d'anys anteriors de la Fase Local