El projecte “ECONOMIA COL·LABORATIVA, ECONOMIA SOCIAL I BENESTAR” (DER2015-65519-C2-1-R), se centra en l'estudi de l'anomenada “economia col·laborativa” associada a l'auge de l'emprenedoria de plataforma i les seues possibles connexions amb l'economia social, encaixant plenament en un dels reptes identificats dins de l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació. Es tracta d'un projecte coordinat integrat per dos subprojectes que aborden l'objecte de linvestigació, de forma complementària, des de l'àmbit del Dret i de la direcció d'empreses dotant així al projecte d'una convenient perspectiva multidisciplinària.

El projecte, formulat a partir dels resultats d'un altre anterior sobre “Factors normatius i de polítiques públiques en l'èxit de l'empresa social” (EMPRESOCIAL- DER2012-39223-C02-01), té com a propòsit fonamental implementar un encaix conceptual i jurídic de l'economia col·laborativa en el context de l'economia social, per tant l'investigació de les noves realitats socials i fenòmens d'innovació social, amb l'evident repercussió pràctica que les mateixes presenten en la millora del benestar social, revelen l'interès d'aquesta tasca. A més, el projecte cerca una anàlisi completa de les possibles fórmules d'imbricació de l'economia social i col·laborativa amb les polítiques públiques de foment del benestar en el perllongat context de crisi econòmica aquests últims anys.

 • Pilar Alguacil

  16/04/19

  Pilar Alguacil va acudir a un desdejuni informatiu sobre l'execució de les competències locals, els actors implicats en elles i les tendències d'un nou model de gestió

  El divendres 12 d'abril es va celebrar un desdejuni informatiu organitzat per Valencia Plaza i la Diputació de València al qual van acudir números responsables de les administracions implicades, associacions, empresaris i experts de la gestió local.

  [Llegir més]

 • 11/04/19

  Pilar Alguacil participarà en el cicle de conferències “Los lunes de la Economía Social” de la UCAV

  El pròxim 29 d'abril Pilar Alguacil impartirà la conferència que porta per títol: “Situación actual de la fiscalidad en la Economía Social y propuestas de reformas en el plano tributario”, dins del cicle de conferències “Los lunes de la Economía Social”, del Màster Universitari en Direcció i Administració en Economia Social i Cooperativisme de la Universidad Católica de Ávila (UCAV) en col·laboració amb Gredos San Diego (GSD).

  [Llegir més]

 • Rocío Briones, Jordi Ayala, Pilar Alguacil, Sergi Campillo

  05/04/19

  Pilar Alguacil participa en la Jornada sobre Contractació Pública Social

  La Jornada es va celebrar el 4 d'abril a l'Auditori Carmen Alborch d'IVAM, a València. La taula on va participar Pilar Alguacil portava per nom "La contractació pública pot ser una eina de política social i redistributiva", on també van participar Sergi Campillo (Ajuntament de València), Jordi Ayala (Ajuntament de Barcelona) i Rocío Briones (Generalitat Valenciana - LABORA).

 • Pilar Alguacil durant la seua intervenció

  01/04/19

  Seminari UCM ‐ TributES "La incentivación fiscal de la Economía social en el marco de la Agenda sostenible 2030"

  El projecte ECOEB ha col·laborat en l'organització d'aquest Seminari, dins de les activitats desenvolupades pel grup de Professors de Dret Financer i Tributari sobre Entitats amb valor social, TributES. Aquest grup estudia el marc tributari de les Empreses d'Economia social o amb valor social i organitza una o dues jornades anuals.

  [Llegir més]

 • Pilar Alguacil

  05/03/19

  Pilar Alguacil a Oviedo

  El passat 28 de febrer Pilar Alguacil va participar en la jornada La fiscalidad de las Sociedades Laborales, que es va desenvolupar a Oviedo.

  [Llegir més]

 • La fiscalidad de las Sociedades Laborales

  27/02/19

  La fiscalidad de las Sociedades Laborales

  Pilar Alguacil participarà en la jornada La fiscalidad de las Sociedades Laborales el 28 de febrer. L'organització és a càrrec de l'Agrupación de Sociedades Asturianas de Trabajo Asociado y Economía Social (ASAPA), i tindrà lloc en l'Espai de Coworking Talud de la Ería d'Oviedo a partir de les 12.30.

  [Llegir més]

 • Jornada sobre Contractació Pública Social

  21/02/19

  Jornada sobre Contractació Pública Social

  El pròxim 4 d'abril es celebra la Jornada sobre Contractació Pública Social a la ciutat de València. La jornada tindrà lloc a l'Auditori Carmen Alborch de l'IVAM a partir de les 9.00. Pilar Alguacil estarà present com a ponent en una de les taules organitzades.

  [Llegir més]

 • Pilar Alguacil

  18/02/19

  Jornada ‘Nuevos paradigmas económicos en innovación social corporativa’

  La jornada va tindre lloc a Almeria amb motiu de la inauguració del Centro de Investigación en Derecho de la Economía Social y en la Empresa Cooperativa (CIDES). Pilar Alguacil va participar amb una conferència sobre l'economia del bé comú.

  [Llegir més]

 • V Plenaria Dialogi Europaei

  31/12/18

  V Plenaria Dialogi Europaei

  Els dies 11 a 14 de desembre es va celebrar la V Plenaria Taranto 2018 "L’impresa sostenibile...alla prova del dialogo, a la ciutat italiana de Taranto. En aquesta ocasió va ser la Università degli Studi di Bari “A. Moro” ex Convento Sant Francesco, la institució organitzadora. Pilar Alguacil va participar en la mateixa.

  [Llegir més]

 • Facultat de Dret

  21/12/18

  Carlos Javier Correcher Mato Premi d'Investigació Tomás y Valiente

  Carlos Javier Correcher Mato, becari adscrit al projecte ECOEB, ha guanyat el Premi d'Investigació Jurídica Tomás y Valiente de la Facultat de Dret de la UV. El passat dia 19 de desembre, el seu treball "Reflexiones sobre el nuevo deber de información directamente aplicable al sector del alojamiento colaborativo" va ser reconegut com el millor treball de recerca l'any 2018 entre els estudiants de doctorat d'aquesta Facultat.

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies