El projecte “ECONOMIA COL·LABORATIVA, ECONOMIA SOCIAL I BENESTAR” (DER2015-65519-C2-1-R), se centra en l'estudi de l'anomenada “economia col·laborativa” associada a l'auge de l'emprenedoria de plataforma i les seues possibles connexions amb l'economia social, encaixant plenament en un dels reptes identificats dins de l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació. Es tracta d'un projecte coordinat integrat per dos subprojectes que aborden l'objecte de linvestigació, de forma complementària, des de l'àmbit del Dret i de la direcció d'empreses dotant així al projecte d'una convenient perspectiva multidisciplinària.

El projecte, formulat a partir dels resultats d'un altre anterior sobre “Factors normatius i de polítiques públiques en l'èxit de l'empresa social” (EMPRESOCIAL- DER2012-39223-C02-01), té com a propòsit fonamental implementar un encaix conceptual i jurídic de l'economia col·laborativa en el context de l'economia social, per tant l'investigació de les noves realitats socials i fenòmens d'innovació social, amb l'evident repercussió pràctica que les mateixes presenten en la millora del benestar social, revelen l'interès d'aquesta tasca. A més, el projecte cerca una anàlisi completa de les possibles fórmules d'imbricació de l'economia social i col·laborativa amb les polítiques públiques de foment del benestar en el perllongat context de crisi econòmica aquests últims anys.

 • Dialogi europaei

  04/12/18

  Pilar Alguacil participarà en la V Plenària "L'Impresa Sostenibile... alla prova del Dialogo"

  De l'11 al 14 de desembre se celebrarà en la ciutat italiana de Taranto la V Plenària "L'Impresa Sostenibile... alla prova del Dialogo". Aquesta trobada, que organitza en aquesta ocasió la Università degli Studi di Bari "A. Moro", es desenvolupa dins del projecte europeu Dialogi europaei. Pilar Alguacil intervindrà amb la conferència "Il regime europeo degli aiuti di stato per le imprese sociali".

 • Jornada “Cohousing senior en el cooperativismo de consumo: una solución de convivencia”

  26/11/18

  HISPACOOP va celebrar la Jornada “Cohousing senior en el cooperativismo de consumo: una solución de convivencia”

  La jornada, de caràcter gratuït, va tenir lloc al llarg del dia 19 de novembre en la seu de l'IMSERSO (Madrid) i va comptar amb la presència de diversos especialistes que van abordar en diferents taules els principals reptes als quals s'enfronten aquestes cooperatives en l'actualitat. Pilar Alguacil va exposar els resultats d'un informe elaborat per Pilar Bonet i ella mateixa sobre les cooperatives residencials per a majors, que va portar per títol “Tributación de las cooperativas residenciales para mayores”.

  [Llegir més]

 • Ester Machancoses García -

  14/11/18

  Ester Machancoses imparteix classe magistral en la UFLO (Argentina)

  La Universidad de Flores (Buenos Aires, Argentina) va acollir el passat 1 de novembre la classe magistral de la professora Ester Machancoses García. La classe va portar per títol "La fiscalidad del nuevo transporte de plataforma: plataformas y usuarios, Quo vadis?".

 • ECOEB

  25/10/18

  Congrés Internacional sobre Economia Col·laborativa, Economia Social i Benestar (ECOEB)

  Els pròxims dies 29 i 30 de novembre es celebrarà a València el Congrés Internacional sobre Economia Col·laborativa, Economia Social i Benestar (ECOEB).

  [Llegir més]

 • ADEIT

  24/10/18

  Presentació de cursos

  El pròxim dilluns 29 a les 10.30 hores en ADEIT es presenten el Diploma pràctic en tributació empresarial, dirigit a advocats i economistes i el Diploma de gestió tributària i comptable per a cooperatives, on existeixen pocs professionals qualificats.

  [Llegir més]

 • Núvol de paraules - Mapamundi

  23/10/18

  Jornades Internacionals: Reptes i Oportunitats de l'administració tributària en l'era digital

  Organitzada per l'Àrea de Dret Financer i Tributari de la Universitat Cardenal Herrera CEU, juntament amb la Generalitat València i l'Institut d'Estudis Fiscals, que s'han celebrat els dies 15 i 16 d'octubre en el Saló d'Actes del Campus d'Elx de la Universitat Cardenal Herrera CEU, les Jornades Internacionals: Reptes i Oportunitats de l'administració tributària en l'era digital. Les Jornades han comptat amb la presència del grup ECOEB.

  [Llegir més]

 • XVI Jornada Estatal de Empresas de Inserción: Presente, Pasado y Futuro. DEI2018

  20/09/18

  XVI Jornada Estatal d'Empreses d'Inserció: Present, Passat i Futur. DEI2018

  El dimecres 19 de setembre, a les 09:30 hores, va tenir lloc en el Caixaforum Madrid (Passeig del Pardo, 36), la desè sisena Jornada Estatal d'Empreses d'Inserció.

  [Llegir més]

 • Jornada sobre fiscalitat i legislació en cooperatives agroalimentàries

  19/09/18

  Jornada sobre fiscalitat i legislació en cooperatives agroalimentàries

  El passat 18 de setembre, la Unión Regional de Cooperativas Agrarias de Castilla y León (URCACYL) va celebrar en Tordesillas (Valladolid) la “Jornada sobre Fiscalitat i Legislació en Cooperatives Agroalimentàries”.

  [Llegir més]

 • La fiscalidad en las cooperativas agroalimentarias y acuerdos de intercooperación

  11/09/18

  Jornada de presentació de la càtedra de Cooperatives Agroalimentàries en la UV

  El proper 26 de setembre es presentarà oficialment la càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València (UV), finançada per Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya. Serà en el marc d'una jornada sobre fiscalitat i cooperació en l'àmbit de les cooperatives.

  [Llegir més]

 • Jornada “New Cooperativism in agriculture in Valencia”

  25/07/18

  Pilar Alguacil participa en la Jornada “New Cooperativism in agriculture in Valencia”

  La Càtedra Cooperatives Agroalimentàries va estar present en la Jornada “New Cooperativismin agriculture in Valencia”, dins del programa pilot de la Comissió Europea “European Social. Economy Regions 2018” (ESER).

  [Llegir més]

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies