Logo de la Universitat de València Logo Departament de Física de la Terra i Termodinàmica Logo del portal

NORMES de TREBALL en el LABORATORI de MEDI AMBIENT

 
Les pràctiques de laboratori es desenrotllen per parelles, realitzant-se una pràctica per sessió. En primer lloc heu de llegir amb atenció el guió de la pràctica a realitzar, bé al començar la sessió o millor abans d'entrar en el laboratori. Identifiqueu el material a emprar i notifiqueu qualsevol possible carència. Alguns instruments poden ser d'ús comú en el laboratori, com a balances, baròmetres, termòmetres (de temperatura del laboratori), paper assecant, etc.
 
Comenceu a realitzar la pràctica seguint les indicacions del guió. Quan fóra necessari per la complexitat de la pràctica, el professor realitzarà una explicació prèvia. Si la pràctica involucra muntatges elèctrics, realitzeu el muntatge però no connecteu el circuit fins que el professor vos ho haja revisat. Quan s'utilitzen polímetres, un dels cables es connecta al terminal “com” i l'altre es connectarà segons es desitge mesurar V, W o A. Observeu, a més, si es tracta de corrent alterna o de corrent contínua.
 
Encara que els aspectes de seguretat de treball en el laboratori han sigut molt cures, heu de prestar atenció a tot el que feu i tingueu especial atenció amb els elements següents:
 
– Les substàncies i utensilis a alta temperatura;
– Les pràctiques en què hi ha circuits elèctrics i aigua: si s'aboca aigua, ha de tallar-se ràpidament l'alimentació elèctrica del circuit, amb les mans seques, abans de procedir a l'assecat; i
– Les substàncies inflamables (alcohol, p.E.) en la proximitat de flames o resistències elèctriques.
 
En cas d'accident, aviseu immediatament al professor.
 
Hi ha, finalment, una sèrie de normes addicionals a complir:
 
– No es permet fumar, menjar ni beure en el laboratori i corredor d'accés.
– La taula de treball i els ordinadors han de quedar com la vau trobar (és a dir, es desconnectaran els cables, primer es tancaran correctament els programes utilitzats i després s'apagara l'ordinador …).
– Tracteu amb atenció el material de pràctiques. Si es trenca quelcom, comuniqueu-ho immediatament.
 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies