Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Universitat de València

1r Conferència del Cicle de conferències de I+D al Departament d'Informàtica

Dins del Cicle de conferències de I+D al Departament d'Informàtica, presentem la primera conferència que tindrà lloc el proper 3 de març a l'aula 2.1 en l'horari de 15:00 a 16:00 i serà presentada pel Prof. Dr. Rafael Sebastian del grup de recerca Computational Multiscale Simulation Lab (CoMMLab).

La informació sobre la conferència és la següent:

- TITULO: Modelització Computacional de Electrofisiologia Cardíaca. Aplicació a diagnosi i tractament d'arítmies

- RESUMEN: Les arítmies cardíaques són una de les principals causes de mortalitat a Europa i una important càrrega econòmica per al sistema de salut. Tot i l'existència de guies clíniques ben desenvolupades per al maneig de la fibril·lació auricular (FA) o taquicàrdia ventricular (TV), les taxes d'èxit dels seus tractaments a llarg termini segueixen sent inacceptablement baixes, a causa de la complexitat de la malaltia. Els models computacionals d'electrofisiologia del cor han demostrat ser una eina útil per millorar la comprensió dels principis biofísics de l'electrofisiologia cardíaca, i estan començant a ser utilitzats en entorns aïllats per millorar el tractament de les arítmies cardíaques. L'objectiu principal del grup de recerca CoMMLab és desenvolupar i transferir tecnologies basades en el Virtual Physiological Human a l'entorn clínic. En particular, s'estan desenvolupant models 3D de aurícules i ventricles a partir d'imatges de TAC i ressonància magnètica de pacients. Aquests models 3D s'utilitzen per fer simulacions multiescala (des de la cèl·lula a l'òrgan) que reprodueixen el comportament del cor a nivell elèctric, tant en condicions sanes com patològiques d'un pacient. A partir de les simulacions es desenvolupen biomarcadors que permetin caracteritzar i diagnosticar diferents patologies i realitzar prediccions sobre el resultat de complexes teràpies cardíaques.

Seguirem informant sobre més conferències.

Data d'actualització: 27 de febrer de 2017.

Imatges:
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies