Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Universitat de València

Desvelant les característiques del sistema de conducció cardíac per mitjà de tècniques de microscòpia confocal 3D

Desvelant les característiques del sistema de conducció cardíac per mitjà de tècniques de microscòpia confocal 3D

Investigadors del grup CoMMLab, a través d'una col·laboració amb el Prof. Frank Sachse de la Universitat d'Utah, han pogut analitzar i caracteritzar la microestructura del sistema de conducció cardíac. Per a això, un estudiant de tesi dirigit pel Dr. Rafael Sebastian es va desplaçar fins a les instal·lacions a Utah, i desenrotllament una metodologia per a adquirir informació 3D d'alta resolució per mitjà de microscopi confocal.

Estes dades van ser analitzats en 3D, i caracteritzats per a obtindre nova informació molt útil per a la construcció de models cardíacs del cor, que permeten la simulació realista del funcionament del cor. En el futur estos models permetran modelar patologies i tractaments per ordinador, i millorar l'efectivitat de les teràpies existents.

Autors:

Daniel Romero, Oscar Cambra, Frank Sachse, Rafael Sebastian

 

Més informació:

http://dx.doi.org/10.1371/journal.posa.0164093

Data d'actualització: 9 de desembre de 2016.

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies