II Trobada amb l’ensenyament secundari "SENSE TU NO HI HA IGUALTAT"

Dijous 26 de gener de 2017

Saló d’actes de la Facultat de Ciències Socials

Per establir lligams amb els centres educatius i poder encetar un camí de col·laboració mútua en l’anàlisi i intervenció sobre qüestions que considerem cabdals.

Des del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València fa ja un temps que estem fent un esforç per fer arribar el coneixement que generen les nostres investigacions a la societat valenciana. Amb aquest propòsit hem considerat la importància de poder establir lligams amb els centres educatius i poder encetar un camí de col·laboració mútua en l’anàlisi i intervenció sobre qüestions que considerem cabdals.

En aquest sentit hem organitzat la II trobada amb l’Ensenyament Secundari, una jornada de formació i debat que en aquesta ocasió es centra en les relacions de gènere que es donen al si dels centres d’ensenyament secundari i en la possibilitat d’intervindre en aquestes en pro d’una major igualtat. Arran de la creació de la figura de coordinadora/coordinador d’igualtat als centres pensem que pot resultar molt profitós.

La jornada serà el proper dijous 26 de gener de 2017 a la Sala d’Actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València durant tot el dia. Us adjuntem el programa.

SENSE TU NO HI HA IGUALTAT
II Trobada amb l’ensenyament secundari
Dijous 26 de gener de 2017
Saló d’actes de la Facultat de Ciències Socials
9:30h.-10:00h. Obertura de la Trobada
Sra. Rosario Fernández-Coronado, Associació Valenciana de Sociologia
Sra. Maria Jesús Martínez, Directora del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE) de la Universitat de València.
Sr. Miguel Ángel Garcia, Director del departament de Sociologia i Antropologia Social
Sra. Inmaculada Verdeguer, Vicedegana de Cultura i Igualtat, Facultat de Ciències Socials.
Sr. Jaume Fullana, Director General de Política Educativa, Generalitat Valenciana
10:00-11:30h. L'Educació Secundària davant del dilema entre coeducar o segregar. El repte de la coeducació afecti-vosexual en l'adolescència.
Sra. Mar Venegas, Universitat de Granada.
Presenta Sra. Alícia Villar, Universitat de València.
12:00-13:30h. Parlem d’igualtat -I
La Unitat d’Igualtat de la Universitat de València. Sra. Amparo Mañes, Directora de la Unitat d’Igualtat, Uni-versitat de València.
L’Observatori d’Igualtat Educativa de Manises. Sra. Alícia Villar, Universitat de València
La transmissió de les desigualtats en l'educació: l'absència de les dones en els llibres de text. Sra. Ana López Navajas, Universitat de València.
Inclusió per a la Igualtat. Sra. Maria Isabel Villaescusa Alejo. Directora del Cefire Específic d'Educació Inclusi-va de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Modera: Sra. Sandra Obiol, Universitat de València
15:00-16:30h. Parlem d’Igualtat-II
Lectures per a la igualtat des dels museus. Sra. Irene Llàcer, especialista en art contemporani.
Curtmetratges per la igualtat. Sra. Paqui Méndez, periodista.
Falta d'identificació de joves amb la violència de gènere. Sra. Anna Oliver, advocada.
Imagin-Arte: un projecte inclusiu amb perspectiva de gènere. Sra. Amparo Zacarés IES Illes Balears (València)-Universitat Jaume I.
Treballar la perspectiva de gènere a l’aula. Sr. Agustín Zaragozá, escriptor.
Modera: Sra. Marcela Jabbaz, Universitat de València
17:00-18h. Ens escoltem com a docents. Fem xarxa.
Taller presencial de propostes de treball, que es completarà amb una dinàmica de comunicació on-line.

Data d'actualització: 18 de gener de 2017.

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies