Logo de la Universdad de Valencia Logo Departamento de Filología Catalana Logo del portal

.
.
.
.

Possible conveni Erasmus amb la Università per Stranieri di Siena

  • 19 abril de 2016
Image de la noticia

En les passades setmanes el professor Rafael Roca, coordinador Erasmus del Grau en Filologia Catalana, va visitar la Università per Stranieri di Siena, i mantingué una reunió amb el seu rector, el professor Pietro Cataldi, i amb diversos representants de l’àrea de relacions internacionals amb l’objectiu d’impulsar un conveni Erasmus per a estudiants de la Universitat de València.

D’aquesta manera, el màxim responsable de la institució senesa, ocupada a difondre la llengua i la cultura italianes entre els estudiants estrangers i a apropar les altres llengües i cultures als italians, manifestà la seua voluntat perquè els alumnes del Grau en Filologia Catalana de la Universitat de València puguen cursar assignatures a la Università per Stranieri di Siena; i també perquè els estudiants italians interessats en la llengua i la cultura catalanes tinguen la possibilitat d’ampliar estudis a la nostra. En aquest sentit, cal remarcar la important tasca de promoció de la cultura catalana que la professora mallorquina Cèlia Nadal està portant a terme, a hores d’ara, a la ciutat toscana.
La Università per Stranieri di Siena. Ateneo Internazionale, fundada en 1917, és hereva d’una tradició centenària d’estudi i ensenyament lingüístic –cal recordar que en 1588 es va establir a Siena la primera càtedra de llengua italiana destinada a estudiants alemanys–, i està especialitzada en processos d’internacionalització que afecten la llengua, la cultura, la societat i l’economia. De fet, una de les seues majors preocupacions és la d’afavorir un ambient d’estudi i d’investigació multicultural en el qual convisquen i s’enriquisquen mútuament tot tipus de llengües i identitats.