Logo de la Universitat de València Logo Doctorat en Economia Social Logo del portal

L'òrgan competent sobre l'admissió d'alumnes al Programa és la Comissió Acadèmica del programa de Doctorat (CAD). Aquesta Comissió, de conformitat amb el que es disposa en l'article 12.2. del Reglament d'Estudis de Postgrau de la Universitat de València, aprovat per Acord del seu Consell de Govern de data 29 de novembre de 2011, està integrada per 5 professors doctores membres del Programa de doctorat en economia social, i serà nomenada per la Comissió d'Estudis de Postgrau de la Universitat de València a proposta del Consell de l'Institut universitari d'investigació IUDESCOOP, responsable del programa de doctorat d'acord amb la normativa pròpia d'aquesta Universitat. Tots els membres d'aquesta Comissió hauran d'acreditar 
  1. Disposar d'almenys un sexenni d'investigació
  2. Haver dirigit una tesi doctoral en el camp de l'economia social, o
  3. Demostrar prestigi acadèmic en l'àmbit de l'economia social avalat amb 10 contribucions científiques de rellevància en els últims deu anys.
El/la Coordinador/a del Programa de Doctorat presidirà aquesta Comissió. Seran membres nats d'aquesta comissió, si n'hi haguera, els següents càrrecs de l'Institut IUDESCOOP: el Director del Màster universitari d'economia social, el president de la Comissió Acadèmica, el/la
president de la Comissió d'Investigació i el Director del CIDEC – Centre Europeu de Documentació i Informació sobre Economia Pública, Social i Cooperativa. La resta de membres seran proposats pel Consell del mateix Institut d'investigació. Addicionalment, existirà un membre extern proposat pel mateix Consell de l'Institut i triat d'entre investigadors de prestigi que complisquen els requisits esmentats anteriorment i que pertanguen a les xarxes amb les quals col·labora el programa: les xarxes Red Enuies, Rulescoop i Ciriec.
 
La CAD té com a competències la programació, coordinació i supervisió acadèmica del programa de doctorat. Entre les seues funcions es troben garantir la seua qualitat a través d'una sèrie de mecanismes interns que es poden resumir en: Seguiment i supervisió periòdica dels doctorands per part del seu director i el seu codirector. S'establiran reunions periòdiques en les quals s'analitzaran el compliment per part del doctorand, dels objectius proposats en la reunió anterior, així com de possibles problemes que hagen sorgit. S'establiran també metes a mitjà termini, en funció del nivell de desenvolupament en el qual es trobe la tesi, possibles publicacions que es puguen realitzar, assistència a congressos o disseny d'estada per part de l'estudiant en altres universitats.