Logo de la Universitat de València Logo Programa de Doctorat en Geografia i Història del Mediterrani des de l'Edat Moderna Logo del portal

El Programa de Doctorat Geografia i Història del Mediterrani des de la Prehistòria a l'Edat Moderna, té com a objectiu principal formar investigadors en estudis avançats en Geografia i Història de la conca mediterrània. En conseqüència, està dirigit a estudiants que hagen cursat màsters que la seua temàtica se situe en l'àmbit de l'Arqueologia, la Geografia, la Història o el Patrimoni cultural, tant de la Universitat de València, com d'altres universitats, permetent-los el desenvolupament d'una activitat investigadora enfocada a la realització de la Tesi Doctoral per a la qual resulta imprescindible el maneig de bibliografia especialitzada.

En cas d'estar en possessió del Diploma d'Estudis Avançats (DEA), obtingut d'acord amb el que es disposa en el RD 778/98 o haver aconseguit la Suficiència Investigadora segons el regulat pel RD 185/85, hauran d'haver-ho cursat en programes de Doctorat afins a aquest.
Els estudiants que complisquen amb els requisits anteriors podran accedir al Programa de doctorat, sent la Comissió Acadèmica del mateix (CAPD) l'encarregada de verificar el compliment dels requisits per a l'admissió del doctorand.
Com a criteris d'admissió, es tindran en compte els següents:

  • Valoració del curriculum vitae.
  • Expedient acadèmic (60%).
  • Coneixement d'idiomes (20%).

S'exigirà un nivell mínim de B1 en el coneixement de qualsevol llengua oficial de la Unió europea, diferent de la llengua materna del/l'estudiant.
S'efectuarà una ponderació a partir del nivell màxim: C2 (20%), C1 (15%), B2 (10%), B1 (5%).

  • Assistència a Congressos, Cursos o Seminaris relacionats amb la temàtica del Doctorat (10%).

S'atorgarà fins a un 2% per assistència a curs, congrés o seminari, acreditada mitjançant certificat.

  • Experiència professional i investigadora. Publicacions (10%).

S'atorgarà fins a un 5% per cada any d'experiència professional i/o investigadora acreditada mitjançant el corresponent certificat o per cada publicació realitzada en un mig científic d'impacte.
El present Programa contempla la realització dels estudis de doctorat a temps parcial. La Comissió Acadèmica (CAPD) indicarà els criteris i procediments d'admissió així com les condicions sota les quals, si escau, els estudiants poden canviar de modalitat.

Estudiants amb necessitats educatives especials

Pel que fa als sistemes i procediments d'admissió adaptats als estudiants amb necessitats educatives especials, la Universitat de València disposa de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD), que vetla pel respecte al principi d'igualtat d'oportunitats i la no discriminació i que dóna suport al col·lectiu d'estudiants amb necessitats educatives especials derivades d'una condició de discapacitat. La Carta de Serveis d'aquesta unitat, informa dels compromisos de qualitat i drets i deures dels usuaris.

Així mateix, i d'acord amb el Reial decret 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions per a l'accés als ensenyaments universitaris oficials de grau i els procediments d'admissió a les universitats públiques espanyoles es reservarà un 5 per 100 de les places disponibles per a estudiants que tinguen reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33 per 100, així com per a aquells estudiants amb necessitats educatives especials permanents associades a circumstàncies personals de discapacitat, que durant la seua escolarització anterior hagen precisat de recursos i suports per a la seua plena normalització educativa.