Logo de la Universitat de València Logo Programa de Doctorat en Promoció de l’Autonomia i Atenció Sociosanitària a la Dependència Logo del portal

El Servei de Biblioteques i Documentació aglutina totes les biblioteques i arxius de la Universitat de València. Coordina el funcionament dels diferents punts de servei que existeixen en els diferents campus de la Universitat.

Algunes dades històriques

L'origen de la Biblioteca es remunta a la donació, en 1785, dels llibres de Francisco Pérez Baier. Es va inaugurar en 1788, sent rector Vicent Blasco. Avui, aqueixa biblioteca, situada en l'edifici de la Nau (C/Universitat, 2, 46003, València) és la Biblioteca Històrica, on es conserven manuscrits, incunables i impresos publicats entre els segles XVI al XX.

A partir de l'aprovació dels estatuts de la Universitat de València en 1985 es configura un nou servei anomenat Servei d'Informació Bibliogràfica (SIB), que crea els instruments bàsics de cohesió per a les biblioteques existents a partir d'una normativa comuna. També planteja un nou esquema organitzatiu amb l'estructura dels diferents campus de la Universitat amb les primeres biblioteques d'àrea: en 1990 s'inaugura la Biblioteca de Ciències "Eduard Boscà", en 1999 s'inaugura la Biblioteca de Ciències Socials "Gregori Maians", en 2002 s'inaugura la Biblioteca d'Humanitats "Joan Reglà" i en 2009 la Biblioteca de Ciències de la Salut "Pelegrí Casanova".

L'esquema organitzatiu es completa amb les biblioteques: Biblioteca de Psicologia i Esport "Joan Lluis Vives", la Biblioteca d'Educació "María Moliner" i la Biblioteca del Jardí Botànic "José Pizcueta" i Arxiu Intermedi i Arxiu Històric.

També hi ha una Biblioteca Dipòsit on es troben els llibres que tenen una menor freqüència d'ús.