Logo de la Universitat de València Logo Programa de Doctorat en Teledetecció Logo del portal

S'ofereix contracte d'investigador en formació (FPI) en el grup de recerca de la Universitat de Girona i la Universitat de Barcelona en el marc del projecte NUBOLOSYTI.

  • 7 d’octubre de 2024
Image de la noticia

El contracte, de quatre anys, és finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats (Agència Estatal de Recerca), i permet desenvolupar una tesi doctoral vinculada al projecte.

La persona contractada s'incorporarà a l'equip de recerca, format per personal de la Universitat de Girona i la Universitat de Barcelona, que porta més de 15 anys investigant en el camp de la núvols, aerosols i radiació en la atmosfera (https://sites.google.com/campus.udg.edu/nuclierprojects).
Sobre el projecte:
NUBOLOSYTI: La zona de transició entre Núvol i aerosol: Integrant Observacions I mètodes d'anàlisis”.
Al voltant del 10% del temps hi ha una suspensió de partícules en l'aire que és difícil de classificar com a núvol o aerosol i a la qual ens referim com a zona de transició, en la qual les propietats òptiques no arriben a ser les del núvol ni les de l'aerosol pròpiament. Aquesta regió es pot estendre en cels amb núvols dispersos fins a desenes de quilòmetres d'aquestes. S'estima que entre el 30 i el 60% de la part del globus que a cada moment és considerada lliure de núvols podria correspondre a aquesta zona de transició. És per aquest motiu que és necessari considerar la zona de transició entre núvol i aerosol per a una descripció més completa de les suspensions de partícules en l'atmosfera i per a la determinació dels corresponents efectes radiatius. L'objectiu del projecte és millorar la caracterització de la zona de transició a partir de l'ús d'observacions des de superfície i satèl·lit i models de transferència radiativa.
Interessats/as: posar-se en contacte amb el Dr. Josep Calbó (josep.calbo@udg.edu) o la Dra. Yolanda Sola (ysola@meteo.ub.edu) immediatament