Logo de la Universitat de València Logo Escola de Doctorat Logo del portal

Programa de Doctorat en Promoció de l'Autonomia i Atenció Sociosanitària a la Dependència

Codi programa: 3169

Regulació: RD 99/2011

Branca de coneixement: Ciències de la salut

Web específica del doctorat: https://www.uv.es/doctorat-atencio-dependencia

Organització:Facultat de Psicologia i Logopèdia

Centre de gestió:Escola de Doctorat

Universitats participants:Universitat de València Estudi General

Coordinador/a del programa:Amparo Oliver Germes

Places ofertes de nou ingrés:15 places

Llengües utilitzades en el programa:Valencià, castellà i anglès.

Objectius: Els objectius d'aquest programa de doctorat són crear una formació propícia per avançar en la recerca en qualitat de vida en atenció a col·lectius que generen dependència: discapacitat, envelliment, família amb menors amb problemes de desenvolupament, malalties cròniques o atenció pal·liativa al final de la vida. Aspectes com ara la promoció de l'autonomia, ja siga per a un envelliment positiu, ja siga abordada des de l'emprenedoria social, hi són també temàtiques centrals. Un altre objectiu, no menys important, és ser interlocutor entre la universitat i la societat en la formació i recerca en l'avanç en qualitat de vida en col·lectius sensibles.

Descripció:

Aquest doctorat va sorgir integrant inicialment programes de doctorat en Atenció Socio Sanitària a la Dependència (ASSDE) i una línia del d'Investigació en Activitat Física i Esport (RD99/2011). Posteriorment, en FCAFE es va verificar un programa propi i essencialment la part interdisciplinària de Promoció de l'Autonomia i Atenció Socio Sanitària a la Dependència es basa en la col·laboració amb Infermeria, Fisioteràpia, Treball Social. La Universitat de València porta anys de reconeixement a l'excel·lència en l'atenció als col·lectius sensibles. Per tant, aquest programa té sentit que s'oferisca on existeix gran reconeixement a la labor docent, investigadora i de gestió en el tema d'atenció a la diversitat. El programa de partida centrat en atenció soci sanitària a la dependència era l'únic en aquesta temàtica: existia amb caràcter generalista i multidisciplinari sent l'únic amb perspectiva integradora “salut i social” en l'àmbit estatal, ja que els pocs programes existents optaven predominantment per un enfocament exclusivament centrat en salut.
Un altre important descriptor és l'èmfasi en la metodologia aplicada, ja que la major part d'investigadors que porten la supervisió de tesis doctorals estan en aquesta àrea de coneixement.

Contacte informació administrativa doctorat: doctorado@uv.es

Contacte informació de caràcter acadèmic del programa: oliver@uv.es