
TORNA la Fira-Concurs EXPERIMENTA d'Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia, dirigida a estudiantat d'ESO, Batxillerat i cicles formatius. INSCRIPCIÓ OBERTA FINS a l'11 de febrer. No t'ho perdes!
La XVII Fira Experimenta 2022 es proposa convertir a l'alumnat en protagonista actiu i creatiu de la ciència i la tecnologia. L'objectiu es que cada grup participant (màxim 4 persones), amb l'ajuda del seu professorat, treballe un projecte experimental d'àmbit STEM, ho mostre i explique, incidint especialment en els aspectes de física involucrats. Es proposem, a més, incentivar i incrementar la participació de les dones.
ACCEDEIX a tota la INFORMACIÓ de la XVII convocatòria
DATES CLAU:
Les propostes poden pertànyer a qualsevol àmbit o tema, encara que han de posar de manifest algun principi físic o la seua aplicació pràctica, i especialment la seua interrelació. S'estableixen dues modalitats de participació i concurs: demostracions i experiments de física i projectes d'aplicacions tecnològiques.
Entre els projectes que es presenten en la fira es concediran cinc premis. Quatre d'ells valorats amb 300€ i el més votat pel públic visitant amb 200 €. També es concediran diferents esments d'honor. A més, s'atorgaran premis per als departaments dels professors amb projectes guanyadors: materials per al muntatge d'experiències de física o tecnologia.
El bon funcionament dels experiments i prototips, la correcta comprensió per part de les i els participants del seu treball i la claredat de les explicacions són els aspectes més valorats. En acabar la fira se celebrarà el lliurament de premis i en una data posterior s'onganitzarà una exposició de projectes premiats.
La innovació i el desenvolupament tecnològic depenen, en gran mesura, de la curiositat i de l'entusiasme per a conéixer i comprendre tot el que es envolta, fins i tot les coses més quotidianes. És molt important que l'alumnat puga implicar-se en primera persona en la ciència. I especialment des del punt de vista experimental, un àmbit que permet adquirir familiaritat amb la realitat i posar en joc la capacitat de discussió i de relacionar allò que observa amb els principis de la ciència i amb les aplicacions tecnològiques.
Aquesta iniciativa compta amb un projecte competitiu de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia Ministeri de Ciència i Innovació (FECYT-MICINN), a més de la col·laboració d'altres entitats, com el Museu de les Ciències de València (CAC), l'Ajuntament de València, IFIC, la Reial Societat Espanyola de Física, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, la Delegació per a la Incorporació a la UV, el Centre de Formació i Qualitat i la Unitat d'Igualtat de la UV, el Grup de Treball de Física Arquimedes, Grup ScienceFlows, i diferents entitats externes.
Experimenta va nàixer en 2005 amb l'objectiu d'involucrar a l'alumnat l'any Mundial de la Física d'una manera activa i creativa. L'entusiasme dels concursants i dels visitants va ser extraordinari i va contribuir a transformar l'acte en un esdeveniment anual.
Més informació: https://go.uv.es/experimenta/fira