University of Valencia logo Logo Experimenta Logo del portal

Lene V. Hau, una científica en actiu

  • October 22nd, 2021
Lene V. Hau

Es la científica, enguany, en la nostra secció "tu també pots ser..." de las bases de participació de la Fira-Concurs Experimenta 2022

Enguany dediquem la tradicional secció de les nostres bases de participació a LENE V. HAU (1959), física danesa que, junt amb el grup que lidera en la Universitat de Harvard, ha generat per primera vegada un feix de llum “lenta” (viatja a només 17 m/s) i fins i tot ha detingut un pols de lluminós, usant un condensat de Bose-Einstein. Els seus estudis són d'utilitat en camps tan diversos com els ordinadors quàntics o la biotecnologia.

La Fira Experimenta es proposa fomentar la pràctica de la ciència i la tecnologia i la seua divulgació involucrant en primera persona a l'alumnat d'educació secundària, amb una preocupació i atenció molt especial a la participació activa de les dones en aquests àmbits STEM. Conscients de la importància que tenen els referents, des de fa anys incloem en les nostres BASES DE PARTICIPACIÓ la secció "TU TAMBÉ POTS SER...." dedicada a donar a conéixer multitud de científiques i tecnòlogues que han desenvolupat investigacions, patents o prototips en una gran varietat de temes interessants i amb enorme repercussió social.

CONEIX AQUÍ a totes les nostres científiques y tecnòlogues