Food&Health Lab forma part de la xarxa de patents de la Generalitat Valenciana

  • 10 d’abril de 2017
Fotografia d'usuaris en rehabilització

Food&Health Lab, impulsat pel professor de la Universitat de València José Miguel Soriano a 2003, forma part de l'univers d'entitats amb propòsits de recerca i innovació què, mitjançant el Banc de Patents de la Generalitat Valenciana, busquen nous acords de col·laboració per tal de millorar la qualitat de vida dels usuaris i usuàries.

El living-Lab de la Universitat de València Food & Health forma part del Banc de Patents de la Generalitat Valenciana, un programa que pretén ser lloc comú de trobada entre els organisms públics i privats innovadors amb l’objectiu de facilitar la tranferència de coneixement i promoure nous vincles i col·laboracions entre entitats.

Food & Health Lab és un ecosistema d’innovació oberta amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels usuaris i usuàries als àmbits de la salut i l’alimentació. Compta amb tres espais de treball:

  • Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia (CUNAFF) de la Fundació Lluís Alcanyís-Universitat de València.

  • Gastrolab, laboratori d'investigació pertanyent a l'Institut de Ciència dels Materials de la Universitat de València.

  • La Unitat Mixta d'Investigació en Endocrinologia, Nutrició i Dietètica de la UV-Hospital La Fe.

És, per tant, un espai multidisciplinar on col·laboren professionals i científics del camp de la bioquímica, de la nutrició i de la salut en general tant del sector públic com privat, per tal de avançar en la investigació i desenvolupar també nous models de negoci, amb la finalitat única de que les innovacions arriben a la societat de manera tangible amb millores substancials.

Tant el Consell com la Conselleria d'Economia Sostenible han firmat diferents acords per recolzar la feïna del Banc de Patents i donar suport a diferents institucions, entre altres la Universitat de València,  per ficar en valor la producció científica i facilitar la col·laboració i la transferència de coneixement generant noves tecnològies.