Food&HealthLab és un nou concepte d'investigació centrat en la persona usuària, recolzant-se en la innovació oberta i els escenaris reals.

Aquesta iniciativa contempla una sèrie d'actuacions per a la promoció de la salut, estratègies d'alimentació saludable i sostenible, intervenció nutricional i millora de la qualitat de vida entre les dependències de la Universitat, a nivell local, nacional i internacional. Es pretén, d'una banda, realitzar intervencions en salut en un entorn interdisciplinari (que compten amb dietistes-nutricionistes, tecnòlegs d'aliments, psicòlegs, genetistes, especialistes en medicina preventiva, fisioterapeutes i especialistes en activitat física i esportiva), augmentar les estratègies gastronòmiques-culinàries per a adaptar menús a individus i/o pacients i desenvolupar equips, mètodes i noves eines en els entorns de la salut, la nutrició, la gastronomia, l'activitat física i la qualitat de vida amb aplicabilitat a la societat.

Food&HealthLab és un espai on es donen les condicions adequades de participació activa per a conèixer la realitat social de la salut i l'alimentació. Food&Health Living-Lab (Food&HealthLabLL) és el Living-Lab de la Universitat de València especialitzat en salut, nutrició, activitat física i gastronomia que forma part de la European Network of Living Labs [ENOLL].

Sorgeix com una iniciativa de l'Oficina de Polítiques per a l’Excel·lència [OPEX] de la Universitat de València i està finançat pel programa d'innovació institucional de la OPEX i pel programa de promoció d'ecosistemes innovadors del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport a través del programa Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS.