Food&HealthLL és un ecosistema d'innovació centrat en els usuaris i usuàries dels serveis i les instal·lacions de la Universitat de València, que pretén involucrar a tots els actors (tant a la comunitat universitària, com al seu entorn productiu i territorial), promovent desenvolupaments i solucions innovadores als problemes de salut, la nutrició, la gastronomia i l'activitat física des d'un àmplia diversitat d'enfocaments científics. Tot açò, amb la finalitat de descobrir escenaris emergents i afavorir i explorar noves idees, reunint tecnologia i mercat i propiciant l'aparició plataformes d'actuació públic-privades.
Les unitats específiques del Food&HealthLL, englobats en sis pilars (la nutrició, la gastronomia, la fisioteràpia, la psicologia, l'activitat física i el laboratori d'anàlisi clínica-bioquímic-genètic) completament interdisciplinaris i interconnectats dins d'aquest nou LivingLab, són:
- Unitat Educativa-Assistencial aplicada a usuaris i pacients amb enfocament de la nutrició, fisioteràpia i psicologia.
- Unitat Clínica-Bioquímica-Genètica: equipat amb les proves ràpides, serodiagnòstic i equip de laboratori mèdic, a més d'extracció de mostres i posterior anàlisi genètica.
- Unitat de Neurofeedback EEG, equipat amb WorkStation Mind que s'utilitza per a treballar la relació entre anàlisi i neurofeedback sensorial.
- Unitat de Antropometria i Cineantropometria, equipat amb Plicómetre i Siber-Hegner antropómetre.
- Unitat de Gastronomia (GastroLab), equipades amb cuina per a estudiants, usuaris i pacients per a preparar menjars saludables, aliments i receptes, a més de realitzar tallers enfocats a cocinoteràpia. D'altra banda, aquesta Unitat treballa en l'anàlisi de components i contaminants alimentaris, així com en el desenvolupament de noves eines en cuina.
- Unitat d'activitat física, incloent gimnàs dedicat a dissenyar, desenvolupar i oferir activitat física adaptada, inclusiva i saludable, destinades a persones amb alt grau de discapacitat, i que permeta ser un espai docent, assistencial i d'investigació. Aquest nou espai permet el treball de:
- Persones amb limitacions físiques:
- Part superior del cos i.j. amputats.
- Part inferior del cos, per exemple, usuari de cadira de rodes.
- Per a tot el cos per exemple paràlisi cerebral, esclerosi múltiple, vesse cerebral.
- Persones amb limitacions sensorials:
- Discapacitat visual.
- Discapacitat auditiva.
- Discapacitats cognitives:
- Dificultat d'aprenentatge, per exemple la dislèxia.
- Les condicions de salut mental.
- Altres condicions de salut: Diabetis, epilèpsia, etc.
- I en altres situacions:
- Obesitat.
- Les persones d'edat avançada.
- Rehabilitació després de lesions.
- Persones amb limitacions físiques:
Els objectius del Food&HealthLL són:
- La promoció de l'alimentació saludable i sostenible com a eina de la millora nutricional dels usuaris i pacients.
- Completar el tractament nutricional realitzat per dietistes-nutricionistes mitjançant la incorporació interdisciplinària d'altres especialistes de l'àmbit de la psicologia, fisioteràpia i medicina preventiva.
- Avaluar mitjançant proves clíniques, bioquímiques i genètiques als usuaris i/o pacients per a millorar el diagnòstic, i desenvolupar noves proves diagnòstiques que permeten tractar diversos tipus de malalties.
- Proposar models d'intervenció educacional alimentari per a la comunitat d'usuaris de la Universitat amb capacitat de ser extrapolables a l'entorn territorial i productiu de referència de la Universitat.
- La creació d'un esquema de col·laboració públic-privat per a l'execució d'iniciatives de formació, investigació bàsica i traslacional, i desenvolupament de nous models de negoci en l'àmbit de la ciutat, a nivell local, nacional i internacional.
Food&HealthLL és una iniciativa de 2003 que el seu objectiu era promoure la millora de la qualitat de vida a nivell de salut i d'alimentació saludable i sostenible en l'àrea metropolitana de València a través de la comunitat universitària utilitzant a la Universitat com una plataforma de banc de proves (amb prop de 70.000 persones distribuïdes en 3 campus dins de l'àrea metropolitana de la ciutat), i ser capaç de revisar/avaluar/desenvolupar noves tecnologies que podrien ser utilitzades com a noves solucions per a la millora de la qualitat de vida. En 2012 Food&HealthLL evoluciona i amplia el seu camp d'acció a nivell local, nacional i internacional.
Per la labor desenvolupada pel Dr. Jose M. Soriano del Castell dins del Food&HealthLL ha rebut diversos premis:
- Premi d'Investigació de l'Institut d'Estudis de l'Ou (2004).
- Premi de l'Associació Benèfic-Docent "Professor Vicente Callao" de l'Acadèmia Iberoamericana de Farmàcia (2004).
- XI Premi València se Solidaritza-Modalitat beca d'investigació social de l'Ajuntament de València (2008).
- Premi a l'Excel·lència Docent de la Conselleria d'Educació-Consell Social de la Universitat de València (2009).
- Premi Cascajares per a investigadors joves del Grup de Microbiologia d'Aliments de la Societat Espanyola de Microbiologia (2010).
A més la Confederació de Societats Científiques d'Espanya (COSCE) va seleccionar al Dr. Jose M. Soriano al Lindau Nobel Meeting en 2011; esdeveniment anual, que es realitza des de l'any 1951 i reuneix a premis Nobel i joves científics en un entorn informal i obert.