L'àmbit d'aplicació del Food&HealthLL es troba englobat en quatre llocs (a continuació s'especifiquen els projectes en els quals s'ha treballat):

  • Comunitat Universitària. Se circumscriu a la comunitat d'usuaris de la Universitat de València i comprèn la mobilitat entre les seues dependències a València, Paterna i Burjassot (radi aproximat d'actuació de 25 km).
  • Local. Ha permès dos creacions:
    • Observatori de Nutrició i Seguretat Alimentària per al Món en Desenvolupament-Universitat de València en col·laboració amb la Conselleria d'Immigració i Ciutadania de la Generalitat Valenciana (GVA 3014/2007). Sent President d'Honor, l'antic Director General de la FAO; Dr. Jacques Diouf (el qual va acceptar la proposta de la Presidència d'Honor el dia 19 de Desembre de 2008). Aquest Observatori va guanyar el premi d'Investigació Social, dins de la seua XI Edició dels premis “València se Solidaritza” de l'Ajuntament de València per al desenvolupament d'una guia que permeta als més desfavorits comptar amb informació actualitzada de llocs on puguen menjar, dormir i llavar-se en la ciutat de València permetent ajudar a millorar les seues condicions de vida. A més ha permès millorar la formació de la famílies d'acolliment dels xiquets sahrauís i ucraïnesos, augmentant la qualitat de vida en el període estival on són acollits.
    • Observatori de Cuina Autòctona i de Qualitat de la Comunitat Valenciana-Universitat de València en col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació (2009-QAD-SCC-00221). Amb l'objectiu de desenvolupar nous productes a partir de matèries primeres locals per a augmentar la productivitat i competitivitat de la indústria local valenciana. Dins d'aquest projecte cal destacar la publicació del primer llibre sobre l'orxata i la xufa de València.
  • Nacional. Ha permès el desenvolupament dels següents projectes:
    • RENDIDEPOR. Projecte finançat per la Universitat de València (UV-AE-20070219) per a l'avaluació antropomètrica i nutricional d'esportistes universitaris.
    • MICOKWASHIORKOR. Projecte finançat pel Ministeri d'Educació i Ciència (AGL2007-28623-I) per a l'estudi de la relació entre les micotoxines i el kwashiorkor.
    • ENTEROTOXINOMICS. Projecte finançat per la Generalitat Valenciana  (GVA072/2009) per al desenvolupament de noves eines d'anàlisi alimentària mitjançant l'ocupació de la proteòmica.
    • RADIOALI. Projecte finançat pel Consell de Seguretat Nuclear (2696/SRO) aplicat a l'estudi de radioprotectors alimentaris per al seu ús en personal sanitari i pacients sotmesos a radiacions.
    • EDUCALIANZA. Finançat pel Ministeri d'Educació i Ciència (EDU2009-05823-I) per a la creació del material a utilitzar pel Pla Nacional de l'Aliança de Civilitzacions i que va possibilitar el passat mes de maig de 2015 la incorporació d'Espanya com l'Estat membre número 32 del programa Ruta de la Seda de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), després d'acceptar la sol·licitud realitzada pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a petició de la Comunitat Valenciana.
    • RENDICAFE. Finançat per la Federació Espanyola del Cafè (2/09/2010) aplicat a l'estudi del cafè sobre la hidratació i el rendiment esportiu.
    • FRUCTOPARASITO. Finançat per l'Institut d'Investigació Sanitària-Fundació per a la Investigació de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València (2014/0396) per a l'estudi de la relació entre paràsits intestinals i intolerància a la fructosa.
  • Internacional.
    • MILKBANK. Projecte finançat per la Universitat de València (*SN 07.949) per a la creació del primer Banc de Llet Materna a Perú.
    • EGYPTOBNUSEGAL. Projecte finançat per a l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) des de l'any 2007 al 2011 (A1/035779/11) per a la creació de la seu de l'Observatori de Nutrició en Seguretat Alimentària per al Món en Desenvolupament-Universitat de València amb seu en el National Research Centre (NRC) al Caire per a l'estudi de nutrició dels egipcis així com el desenvolupament de mesures preventives de seguretat alimentària dels menjars que es venen en llocs de carrer.
    • FLASHDIET. Finançat per la Comissió Europea (2014/1/17037714- SI2.695146) per al desenvolupament d'activitats formatives-assistencials-investigadores en matèria de nutrició i població.