¿Xufes a l’espai? El Food&Health Lab de la Universitat de València creu que és possible

  • 5 de setembre de 2017
Xufes espacials

José Miguel Soriano, director del Food&Health Lab de la Universitat de València, veu factible que en el futur es puga utilitzar la xufa com aliment en missions espacials.

Ja no és només que siga una de les begudes preferides per suportar la calor estiuenca. L’orxata, i més concretament el tubèrcul del qual procedeix, la xufa, podria ser un dels aliments que els experts de la NASA estiguen considerant utilitzar en futures missions espacials. El blog d’El comidista, dins de la web del diari El País, es fa ressò dels resultats d’un estudi de l’Agència Espacial dels Estats Units sobre l’idoneïtat de la xufa per aquesta possibilitat, cosa que corrobora José Miguel Soriano, director del laboratori Food&Health Lab de la Universitat de València.

Segons Soriano, “la indústria espacial està fent assaigs simulats a la Terra amb productes o plantes que, d’alguna manera, puguen produir gran quantitat d’oxigen i que donen un producte  que després es puga utilitzar. I la xufa, com a tubèrcul, s’està analitzant per a veure si podria ser algun d’eixos aliments que es porten en un futur”. Per tant, és molt possible que en pocs anys puguem assistir a l’expansió definitiva d’aquest producte tradicional valencià.

Pots llegir l’article complet en aquest enllaç.