University of Valencia logo Logo Health and Safety and the Environment Service Logo del portal

La Universitat de València i el Consorci de Bombers de València ja estan preparats per a la realització de la II Trobada Nacional de Trauma i la XI Trobada Interna d'Excarceració.

  • April 18th, 2018

La Universitat de València acull novament la II Trobada Nacional de Trauma i la XI Trobada Interna d'Excarceració. Tindran lloc del 23 al 27 d'abril al Campus dels Tarongers. Hi participaran estudiants de les facultats d'Infermeria i Podologia i de Medicina i Oncologia, juntament amb bombers professionals del Consorci Provincial de Bombers de València i personal sanitari de la Generalitat Valenciana i Tècnics del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de la Universitat.

IX-ENCUENTRO-INTERNO-EXCARCELACION

II-ENCUENTRO-DE-TRAUMA

El passat mes de novembre de 2017, la Universitat de València, el Consorci Provincial de Bombers de València, el Servei d'Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana, SES-CV i l'Associació Professional de Rescat en Accidents de trànsit, APRAT, van signar el projecte de la II Trobada Nacional de Trauma, fruit del conveni de col·laboració entre el Consorci Provincial i la Universitat.

L'objectiu d'aquest projecte és enriquir les relacions institucionals i potenciar i desenvolupar els coneixements i les habilitats d'actuació davant un rescat amb víctimes, tant de la manera de procedir en el rescat com de la primera assistència sanitària necessària.

El projecte té un contingut formatiu i divulgatiu. La seua finalitat és implicar professionals amb gran experiència en material d'emergències davant un accident de trànsit, tant de la branca sanitària (UV i SES-CV), com de la part operativa del rescat (bombers principalment), inclosa la participació i l’observació directa d'estudiants de la branca sanitària. Es fomenten i milloren les tècniques i procediments de rescat i assistència sanitària en els primers instants d'un accident amb víctimes. En aquests moments, possiblement, encara no hi ha arribat l'ajuda mèdica corresponent i és necessària una actuació inicial sanitària per part dels bombers.

Aquest tipus d'iniciatives suposen un benefici tant per als professionals de rescat com per als professionals sanitaris, professors i estudiants en matèria sanitària. S'impulsa la imatge de la Universitat i les dels seus estudiants, s'amplia l'orientació professional i es millora i complementa la formació dels estudiants de Ciències de la Salut de la UV per a una millor inserció professional en el món de les urgències i emergències extrahospitalàries.

El Servei de Prevenció i Medi Ambient de la Universitat participa i codirigeix aquest projecte com a part de la seua responsabilitat social i moral. Fomenta i millora les relacions amb serveis externs a la Universitat, en particular, en matèria d'assistència mèdica d'urgència, salvament i lluita contra incendis.

María José Vidal García Directora del Servei, Cristina Mateo Tècnica de Seguretat del Campus de Burjassot-Paterna i Montserrat Martínez Tècnica de Seguretat del Campus de Tarongers, són les responsables de la part tècnica i de gestió del projecte per part de la Universitat.

 Com l'any passat, hi participen la Facultat de Medicina i Odontologia, juntament amb la Facultat d’Infermeria i Podologia i amb l'Associació d'Estudiants de Medicina en Urgències i Emergències, (AESMES), i té el suport incondicional d'Elena Martínez, vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, i de Mavi Mestre, rectora de la Universitat i antiga vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat.

La II Trobada Nacional de Trauma tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d'abril i la XI Trobada Interna d'Excarceració, els dies 23 i 24 d'abril. Totes dues trobades es celebraran al pàrquing d'estudiants, accés pel carrer de Ramon Llull del Campus dels Tarongers de la Universitat de València.

Seguint amb les mateixes premisses que l'any passat, es realitzaran escenaris simulats tan reals com siga possible, perquè es puguen desenvolupar les millors operacions de rescat generals i específiques segons els escenaris plantejats.

Un altre dels pilars fonamentals de l'esdeveniment, però, són les Jornades Tècniques. Es realitzaran un total de quatre taules tècniques, amb una participació de ponents de molt alta especialització que mostraran, als més de 300 assistents, els avanços en els seus treballs en diferents àmbits.

La combinació de ponències en grans temes d'interès i els escenaris de simulacions fan d'aquest esdeveniment un dels més importants del territori nacional quant a tractament extrahospitalari del pacient politraumatitzat.

La presentació del projecto es realitzarà el dijous que ve, 19 de abril a les 09:00h. en el Saló d’Actes del Rectorat de la Universitat. Es comptarà amb la presència de Elena Martínez, Vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat; José Bort, Diputat provincial de Medi Ambient y president del Consorci Provincial de Bombers de València; Pere Herrera, Director Servei d’Emergències Sanitàries de la Generalitat Valencia, SES-CV; Federico V. Pallardó antic Degà F. Medicina i Odontologia i Julio Fernández. Degà F. Infermeria i Podologia i President de la Conferencia Nacional de Decanos de Enfermería.

Enllaç a la Invitació oficial

El programa es pot trobar ací

 

Programació de les taules tècniques:

Resum de les taules tècniques

Detall de les taules tècniques

Més informació

Per assistir a les jornades tècniques:

http://aemesvalencia.es/participacion-sociosas-aemes/

La informació es pot ampliar en:

 https://www.bombersdv.es/

www.aprat.es