University of Valencia logo Logo Research Institute of Personnel Psychology, Organizational Development and Quality of Working Life [IDOCAL] Logo del portal

El IDOCAL celebrarà el seu 15é aniversari el pròxim 24 d'Octubre

  • October 4th, 2023
Image de la noticia

L'Institut d'Investigació en Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organitzacional, i de la Qualitat de Vida Laboral (IDOCAL) de la Universitat de València celebrarà el seu quinzé aniversari en la Facultat de Psicologia i Logopèdia.

La celebració començarà a les 10.00h en la Sala d'actes de la Facultat de Psicologia i Logopèdia, i serà inaugurada i presidida per la Magfca. Rectora de la Universitat de València, Dra. Mª Vicenta Mestre Escrivá.

En la primera part de l'acte també intervindran el Degà de la Facultat de Psicologia i Logopèdia, Dr. Antonio Ferrer Manchón, i el Director del Departament de Psicologia Social, Dr. Vicente Martínez Tur.

Posteriorment, comptarem amb les següents intervencions:

  • Els professors Isabel Rodríguez Molina (Secretària del IDOCAL) i Vicente González Romá (Director del IDOCAL) parlaran sobre “L'activitat del IDOCAL en els últims quinze anys”.
  • El Catedràtic Emèrit de la Universitat de València, José Mª Peiró Silla, impartirà una conferència sobre “La creació del IDOCAL: antecedents i reptes”.
  • La catedràtica de la Universitat de Sevilla, Lourdes Munduate Jaca, ens oferirà una conferència sobre “Mas allá del Win-Win. Mediación constructiva de disputas”.
  • El doctor en Psicologia i soci de la Consultora Auren, Javier Cantera Herrero, impartirà una conferència sobre “Humanismo digital: del compromiso al bienestar digital”.

L'acte finalitzarà amb un Vi d'Honor servit al pati interior de la Facultat de Psicologia i Logopèdia.

 

Alguns assoliments de IDOCAL

La missió del IDOCAL és realitzar investigació innovadora i de qualitat sobre temes rellevants que aborden els principals reptes de la societat. Per a això, el IDOCAL forma a persones investigadores i professionals que generen coneixement i milloren la qualitat de la vida de les persones i el funcionament de les organitzacions en els seus diversos contextos.

Per a materialitzar aquesta missió del IDOCAL ha realitzat diverses activitats en els últims quinze anys entre les quals cal destacar la següents. Des de l'any 2006, el IDOCAL coordina un màster Erasmus-Mundus en Psicologia de Treball, les Organitzacions, i els Recursos Humans en el qual participen altres tres universitats europees, i cinc universitats americanes com ‘partners’. Aquest màster ha permés formar a joves professionals que exerceixen el seu treball en organitzacions de tots els continents.

El IDOCAL ha desenvolupat diversos estudis i projectes d'investigació a nivell regional, nacional, i internacional, que li han permés convertir-se en un centre de referència en la seua disciplina a nivell internacional. Així, des de l'any 2003, ha obtingut finançament de manera continuada de convocatòries competitives dirigides a grups d'investigació d'excel·lència (e.g., Consolider, Prometeu).

Finalment, el IDOCAL ha vingut col·laborant amb nombroses organitzacions, tant públiques com privades, en el desenvolupament de convenis de col·laboració i contractes de prestació de serveis. A través d'aquestes activitats, el IDOCAL ha contribuït a millorar el funcionament de les organitzacions i la qualitat de la vida de les persones que treballen en elles.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=gocc6FyhwPM

Images: