University of Valencia logo Logo ICT Service [SIUV] Logo del portal

Limitació de l'accés a protocols i ports des de l'exterior de la UV

  • IT Department
  • September 14th, 2023
Image de la noticia
La limitació d'accés a protocols i ports des de l'exterior millorarà la seguretat de la UV

La Universitat de València limita l'accés a protocols i ports des de l'exterior de la xarxa de la UV per a millorar la seua seguretat.

Continuant amb la limitació de ports accessibles des de l'exterior la Universitat de València tanca a l'exterior de la xarxa de la UV una sèrie de protocols i ports que, per obsolescència i/o seguretat, no han d'estar accessibles des de fora de les nostres instal·lacions.

Els protocols  i ports afectats (Telnet (23), FTP (21), MC-SQLR (1434) i PortMapper (111) i AFP (548) ) són molt tècnics i com a conseqüència, les restriccions no haurien d'afectar el funcionament habitual dels dispositius (equip de sobretaula, portàtil, tauleta, mòbil...) i ser transparents al treball diari del personal de la UV.

No obstant això, els protocols i ports limitats poden continuar sent utilitzats des de fora de la xarxa de la UV mitjançant la connexió VPN de la Universitat.

L'objectiu d'aquesta acció és continuar amb l'esforç iniciat, fa uns mesos, per a reduir la superfície d'exposició davant atacs informàtics als quals està exposada la  xarxa de la Universitat de València. Així mateix, continuar fent passos per a aconseguir la seguretat mereix el personal i a la qual aspirem des de la UV.

Si tens qualsevol dubte o consulta relacionada amb aquesta novetat, pots posar-te en contacte amb l'Àrea de Seguretat de la Informació del Servei d’Informàtica de la UV a través d'https://solicitudes.uv.es o mitjançant correu electrònic a l'adreça enseg@ uv.es