
La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la UV va realitzar un nou seminari per a estudiants. Va tindre lloc el passat 10 d'abril de 2025, en el saló de Graus Ascensión Xirivella de la Facultat de Dret de la Universitat de València.
La jornada es va publicitar a través de les seues xarxes socials i amb l'elaboració de cartells.
L'activitat va ser organitzada per la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries UV i les Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya. La van poder dur a terme gràcies a la col·laboració de la Universitat de València, la Facultat de Dret d'aquesta mateixa universitat i la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana.
Amb aquests seminaris, la càtedra pretén exposar un contingut divulgatiu i didàctic als estudiants. A través de diferents conferències, diferents experts mostren i analitzen les circumstàncies actuals i diferents estudis respecte al tema de les cooperatives agroalimentàries.
En aquest seminari, va començar Pilar Alguacil, catedràtica de Dret Financer de la Universitat de València i directora de la Càtedra. Ella va exposar la seua conferència “Què és una cooperativa agroalimentària?”. És necessari saber de què s'està parlant, per la qual cosa, a mode d'introducció, va explicar qüestions bàsiques, com la diferència entre una cooperativa i una empresa.
Posteriorment, va continuar Antonia Sajardo, professora titular d'Economia Aplicada en la Universitat de València, que va exposar la seua ponència “Importancia de las cooperativas agroalimentarias en España”. Sajardo va dedicar el seu temps a exposar dades interessants amb referència a les cooperatives. Alguns d'ells són les xifres de facturació, percentatge d'internacionalització o rànquing d'exportadores.
Per a finalitzar, Andrea Rey, doctora de direcció d'empreses de la UV, va dur a terme una activitat interactiva d'èxit sobre Economia Social. La jornada completa va ser moderada per Teresa Puchol Tur, doctorada en dret i membre de la Càtedra CAE UV.