Logo de la Universitat de València Logo Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva Logo del portal

.
.
.

Una fotografia de natura de Roberto García-Roa, investigador del Cavanilles, premiada per la revista 'BMC Ecology'

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 6 de setembre de 2017

Roberto García-Roa, investigador d’Etologia a l’Institut Cavanilles de la Universitat de València, ha sigut guardonat al concurs de fotografia de la revista 'BMC Ecology' amb l''overall second runner-up' per la seua fotografia 'Connections'. L’obra mostra tres organismes interaccionant entre ells: una aranya cranc depredant una abella i un dípter oportunista aprofitant la situació i alimentant-se de la pròpia abella.

Fotografia premiada de Roberto García-Roa, que mostra la interacció
entre tres organismes, reflectint diferents processos:
una aranya cranc depreda sobre una abella, i aquesta última
serveix d’aliment per una mosca oportunista.  
 

Roberto García-Roa actualment és investigador postdoctorat al departament d’Etologia de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBIBE) de la Universitat de València.

El científic explica que en paral·lel a la investigació, les jornades de camp ofereixen la oportunitat de fer fotografies de l’entorn natural. En particular, aquesta fotografia reflexa la connexió entre organismes. El seu títol Connections pretén enaltir aquest fet. “La fotografia mostra la dependència d’uns organismes sobre altres, i en aquesta línia com d’important és la conservació dels ecosistemes  d’una forma global”, explica García-Roa.

El científic i fotògraf ha guanyat diferents premis de fotografia científica coneguts arreu del món com ara el primer premi de fotografia de la British Ecological Society el 2015, i el premi de la categoria Ecosistemes i Comunitats en 2016 d’aquesta mateixa societat. També una de les seues fotografies va ser preseleccionada en la categoria Ecologia i ciència mediambiental de la Royal Society en 2016, i ha guanyat el concurs mensual d’abril de la BBC Wildlife Magazine sobre cries a la natura.

El seu projecte a la Universitat de València se centra a estudiar, utilitzant com a model la mosca de la fruita Drosophila melanogaster, el conflicte sexual (la divergència dels interessos evolutius entre mascles i femelles), l’envelliment i els mecanismes inherents a aquests esdeveniments. Roberto García-Roa també tracta de respondre a escala global diferents preguntes de tipus macroecològic i macroevolutiu utilitzant altres grups d'ectotermes, com per exemple els rèptils i amfibis.

 

Web de Roberto García-Roa:

http://garcia-roa-ecoevo.weebly.com/

 

Web  de la revista BMC Ecology:

https://bmcecol.biomedcentral.com/imagecomp2017-page

 

Article:

https://bmcecol.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12898-017-0138-8