Logo de la Universitat de València Logo Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva Logo del portal

La nostra investigació se centra en dues àrees principals: biologia i conservació de cetacis i de tortugues marines, i parasitologia d'organismes marins.

Biologia i conservació de cetacis i tortugues marines Mantenim un registre dels encallaments de cetacis i tortugues marines a la Comunitat Valenciana i estudiem les interaccions amb arts pesqueres en aqueixa àrea. La unitat de Zoologia Marina alberga la Mediterranean Database of Cetacean Strandings (MEDACES) davall els auspicis de l'ACCOBAMS i del Programa de Medi Ambient de Nacions Unides. Així mateix, realitzem censos aeris per a obtindre estimacions del grandària de les poblacions de cetacis i de tortugues marines de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia a fi de designar àrees protegides per a aquestes poblacions. La unitat ha dut a terme, així mateix, estudis sobre la distribució, migració i comportament de niuficació de tortugues marines a Guinea Equatorial, i d'hàbits alimentaris de tortugues i cetacis del mar Mediterrani.

Parasitologia d'animals marins Aquests estudis concernixen mamífers marins, tortugues marines i peixos i inclouen estudis taxonòmics (clàssics i moleculars), ecològics i evolutius de les espècies paràsites. Així mateix, realitzem investigació parasitològica aplicada en el camp de la ciència pesquera i de l'aqüicultura.