Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

2ª EDICIÓ del MOOC HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA

  • 31 de març de 2020
MOOC 2020

L’IILP va organitzar l’any passat un curs obert online d’història de la ciència. Està oberta ja la matrícula per la segona edició començarà el 27 d’abril de 2020 dins del a mateixa plataforma:

https://miriadax.net/es/web/historia-de-la-ciencia-introduccion-general-curso-2-edicion

Es un curs de 10 mòduls dedicat a una introducció general a la història de la ciència, la tecnologia i la medicina. Cada mòdul consta de 5 píndoles d’uns 5 minuts. S’ha adoptat una estructura cronològica senzilla que se superposa a una organització temàtica. D’aquesta manera, cada mòdul aborda un període històric des d’un grup d’espais, biografies i objectes que permeten destacar certes característiques particulars. S’ha optat per una presentació  nova, d’acord amb les noves tendències historiogràfiques. Abandonant la vella història dels descobriments i els grans genis, s’ha elaborat un recorregut per les maneres de conèixer i fer en la història que permet endinsar-se en les pràctiques socials i culturals, associades amb la ciència, la medicina i la tecnologia.

S’aborden així, personatges, objectes i espais poc habituals en els relats tradicionals, però, molt significatius per a estudiar aspectes de la ciència, la tecnologia i la medicina. A més de les píndoles de vídeo, el curs inclou també materials de suport i proves d’autoavaluació a més de tutories electròniques. En l’elaboració del curs, a més del taller d’audiovisuals de la UV, han participat el següent professorat: Carmel Ferragud (IILP), José Pardo Tomás (Milà i Fontanals, CSIC, Barcelona), Antonio García Belmar (Universitat d’Alacant), José Ramón Bertomeu (IILP), María José Báguena (IILP, Ximo Guillem (IILP), Josep L. Barona (IILP), Pedro Ruiz Castell (IILP).

La primera edició del curs MOOC va desenvolupar-se durant els darrers mesos de juny i juliol de 2019 amb la participació d'un miler d'estudiants, dels que més d'un terç (356) varen finalitzar amb l'obtenció del seu diploma a meitat de juliol. Segons les estadístiques al voltant del 46% eren estudiants que viuen a Espanya i l'altre grup important d'Amèrica Llatina (Mèxic (11%), Perú (7%), Argentina i Colombia) - tot i que també hem tingut estudiants de UK, USA, Rússia, Itàlia, etc. Les valoracions han estat molt positives i, per això, hem obert la matrícula d’aquesta segona edició que començarà el 27 d’abril de 2020:

https://miriadax.net/es/web/historia-de-la-ciencia-introduccion-general-curso-2-edicion