Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

Ajudes “Vicent Peset Llorca” per a estades d’investigació a la biblioteca i museu de l’Institut Interuniversitari López Piñero

  • 4 d’octubre de 2022
AJUDES VICENT PESET LLORCA 2022

Destinades a investigadors en l’àmbit de la història de la ciència, la tècnica i la medicina per desenvolupar projectes de recerca que facen ús de les col·leccions de la Biblioteca “Vicent Peset Llorca” i/o el Museu d’Història de la Medicina i de la Ciència de l’Institut interuniversitari López Piñero de la Universitat de València (IILP-UV)

 

Convocatòria: Anual (calendari acadèmic). Termini: 15 d’octubre

Duració: mínim 1 setmana, màxim 1 mes

Requisits: Doctorat (o estudis doctorals avançats). Vincular el projecte de recerca amb les col·leccions de l’IILP-UV i les seves línies de recerca. Presentar els resultats de la recerca en el cicle de seminaris o altres activitats de docència i divulgació de l’IILP-UV. Mantenir reunions de treball amb els membres de l’IILP-UV.

Finançament: Partida màxima de 1500 € destinats a despeses d’allotjament al Col·legi Major Rector Peset (o similar) durant un període màxim d’un mes i mínim d’una setmana. La quantitat atorgada dependrà de la duració, la disponibilitat econòmica i el nombre d’ajudes concedides en la convocatòria. 

Els receptors de les ajudes disposaran d’un espai de treball a l’ILLP-UV, carnet de biblioteca (amb accés a la Biblioteca “Vicent Peset Llorca” i totes les biblioteques de la Universitat de València), a les col·leccions del Museu d’Història de la Medicina i de la Ciència de l’IILP-UV, i als recursos electrònics de la Universitat de València.

 

Instruccions:

Les persones candidates hauran de presentar:

1.- CV complet.

2.- Projecte de recerca (al voltant 500-600 paraules), tot indicant la seua relació amb la biblioteca “Vicent Peset Llorca”, les col·leccions del Museu d’Història de La Medicina i de la Ciència i altres activitats desenvolupades a l’Institut Interuniversitari López Piñero.

3.- Dates aproximades de l’estada.

Cal trametre en versió digital (PDF) la documentació amb l’assumpte "Ajudes Vicent Peset Llorca" a partir de l’1 de setembre i sempre abans del 15 d’octubre de l’any en curs  a les dues següents adreces electròniques:

Ximo Guillem <Ximo.Guillem@uv.es>

María Ricós <M.Carmen.Ricos@uv.es>

IMPORTANT: Cal enviar la documentació a les dues adreces d'email.

 

Investigadors/es becats/des en anteriors edicions:

Balsa de Pinho, Joana (Aberta University/Universitat de Barcelona). A comparative analysis of hospital architecture in Southern Premodern Europe (Portugal and Spain 1492-1580). Setembre 2022 (21 dies).

Bigotti, Fabrizio (Würzburg Universität). Cosmologies in Context. Geographical, Medical and Philosophical Representations of Latitude in the Early Modern Period (1500-1650). Setembre 2022 (21 dies).

Bautista, Max (Université Catholique de Louvain). Empirical ground: first round of archived-based enquiries for a historical project on the concept of biodiversidad in the Spanish conservation movement at the work of ICONA’s ingenieros de montes (1970-2000). Juny 2022 (15 dies).

Brigidi, Serena (Universitat Rovira i Virgili). Ilustraciones obstétricas y descripciones medicas en el XVI -XVIII siglo: cómo el embarazo se ha transformado en una enfermedad. Abril 2021 (15 dies).

Pierini, Edoardo (Université de Genève). Visualizing Intoxication. The role of verbal descriptions and visual images in the shaping of a new culture of intoxication (1550-1700). Maig 2022 (21 dies).

Xaq Frohlich Petee (Auburn University). Reinventing the Mediterranean Dietas cultural capital. Juny 2021 (30 dies).

José Pedro Marín Murcia. Del gabinete clásico al laboratorio:  Estudio del material científico y los espacios escolares para la enseñanza práctica de la Historia Natural en el Instituto de Valencia (1877-1927)”. Febrer 2021 (15 dies).