Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

El projecte WELLBASED proposarà solucions contra la pobresa energètica a escala europea

  • 30 de setembre de 2021
Image de la noticia

L'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) participa en el projecte europeu WELLBASED (Improving health, WELLbeing and equality by evidence-BASED urban policies for tackling energy poverty), que té l'objectiu d'alleujar la pobresa energètica entre les persones més vulnerables i desfavorides, promovent al mateix temps comportaments d'eficiència energètica i reduint la demanda d'energia en aqueixes llars. A partir de sis programes pilot en diferents països d'Europa, els grups participants en la iniciativa proposaran a responsables polítics i urbanistes solucions reproduïbles a escala europea.

Es tracta d'una acció finançada a través del programa Horitzó 2020. Els seus membres, provinents de València (Espanya), Heerlen (Països Baixos), Leeds (el Regne Unit), Edirne (Turquia), Obuda (Hongria) i Jelgava (Letònia), treballaran en nous enfocaments innovadors per a millorar la salut, el benestar i la igualtat de persones afectades per pobresa energètica.